Yaşam

UMKE gönüllüsü kızına verdiği "kız evladı kurtaracağım" sözünü tuttu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra kontrol istirdat çalışmalarına dahil olan Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde vazifeli sağlık mensubu Selçuk Kahriman, kızına verdiği "gidip senin yaşlarında ıvır zıvır ortak kızı kurtaracağım" sözünü hesabına getirdi.

UMKE gönüllüsü kızına verdiği
24-02-2023 16:07
Ağrı

Eleşkirt ilçesinde işyar Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Pazarcık merkezli deprem sonrası Kahramanmaraş'a değişik istirdat çalışmalarında fariza aldı.

Kente evvel vardıklarında karşılaştıkları yadımlama karşısında yaş döken ve evlatlarıyla emsal evlatları kurtarınca maneviyat bulan sağlık ekibi, deprem bölgesindeki çalışmalarını tamamladıktan sonradan ilçeye döndü.

Evine dönen UMKE görevlilerinden Selçuk Kahriman, AA muhabirine, deprem branşında henüz ortak tomar kişiyi çökme altından çevirmek düşüncesince ellerinden geleni hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Ailesiyle vedalaşırken kızıyla ortada güzeşte romanesk diyalogdan bahseden Kahriman, şöyleki konuştu:

"Evde çantamı hazırlayıp çıkarken kızım evvel ilkin gitmeme müsaade vermedi. Ona gır verdim ve 'gidip senin yaşlarında ıvır zıvır ortak kız evladı kurtaracağım' dedim. Deprem sahasına ulaştığımız evvel an bu baht he ve Allah'ıma şükürler olsun kızım yaşlarında ortak kız çocuğunu ekiple bu arada kurtardık. O kızı kucağıma alıp öptüğümde ayrımsız kızımı öperken aldığım keyfi ve duyguyu aldım ve diyebilirim ki dünyanın en bahtiyar insanıydım o an. Bu havas anlatılamaz, ayrımsız sürede sevindiğimiz ve üzüldüğümüz anlamış olur oldu."

Eleşkirt 112 Sorumlusu Yakup Akkoyun ise 13 senedir UMKE görevlisi olduğunu, Van ile Elazığ'da yaşanmış olan depremlerde de fariza yaptığını aktardı.

"Arkadaşlarımın da benim kabil ağladıklarını gördüm"

Kahramanmaraş merkezli depremlerin aşırı şişman bulunduğunu anlatım fail Akkoyun, şunları kaydetti:

"Depremlerle dayalı Van ve Elazığ'da da tecrübelerimiz he ancak bu alanda yaşadığımız kıyamet aşırı farklıydı. Depremin bulunduğunu öğrendikten sonradan ilçeden 2 ambulansımız ve UMKE timiyle acele ortak halde alana akıntı ettik. Sağlıkçı 2 arkadaşımla fenomen adına vardığımızda ansızın ortak tomar romanesk gestalt yaşadım. Enkaz altından kısaca 5 gaileli çıkardık, evvel enkazın başına gittiğimizde kentin vaziyetini görür görme engelli beklenmeyen ve sersemlik içerisindeydik. Farkında yapılmaksızın enkazın altından mevrut seslerden ötürü gözyaşlarımı tutamadım, dönerek 2 sistem arkadaşıma baktığımda onların da benim kabil hüngür hüngür ağladıklarını gördüm ve bu vaziyeti ömrüm süresince on paralık unutmayacağım."

"LGS sınavım ne olacak niteleyerek sordu"

Eleşkirt UMKE Birim Sorumlusu Yunus Yılmaz da deprem bölgesine evvel revan takımlar ortada olduklarını anlattı.

AFAD ve Kızılay ile akıntı ettiklerini dile getiren Yılmaz, şöyleki konuştu:

"Beni en aşırı etkileyen vakası bildirmek istiyorum. Sude 13 yaşındaydı ve çökme altındaydı. O ve babası fenomen durumunda evvel sesi duyduğumuzda Sude 'beni kurtarın' niteleyerek yalvarıyordu, aşırı derinlerdeydi. 5 eğik ortak yapının 2. katında limonluk boşluğundaydılar. Olay durumunda AFAD ile çalışmalarımız kararında Sude'ye ulaştık yek çökme altından boşaltmak düşüncesince sıradan savaş ettik. Onunla güzeşte diyaloğumuzda 8. dershane talebesi bulunduğunu anlattı ve evvel sordurulmuş olduğu istifham ise 'LGS sınavım ne olacak' şeklindeydi. Aynı sürede benim kızım da Sude ile emsal ve göz bu yıl LGS sınavına girecek. Kitaplarını sordu, alçalma etmemesini ve kitaplarını hazırlık edeceğimizi söyledik. Sude'yi 9 sayaç düzentileme ondan sonra el birliğiyle o enkazın altından babasıyla bu arada çıkardık. Sude'yi kucağımıza aldığımız devir sıradan duygulanmıştım. Sude bizlere aşırı teşekkürname etti. Bizimle tekrar bahsetmek istediğini söyledi. Tabi tığ de vakadan sonradan şu an Sude'nin tedavisini strateji ediyoruz, arayıp soruyoruz ve umumi vaziyeti oldukça iyi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?