Yaşam

Ukrayna'dan tahliye bulunan çiftin aklı Kiev'deki evlatları ve torunlarında kaldı

Ukrayna'da canlı evlatlarının yanına tatile revan nemli çift, Rusya-Ukrayna savaşının peşi sıra ülkeden yağız eliyle tahliye edilerek Türkiye'ye geldi.

Ukrayna'dan tahliye bulunan çiftin aklı Kiev'deki evlatları ve torunlarında kaldı
28-02-2022 17:30
Edirne

Özgen ve Gülten Aydın (71) çifti ortak müddet evvel Ukrayna'da canlı evlatları ve torunlarının yaşamış olduğu Kiev'e gitti.

Rusya-Ukrayna mücadelesi sonrası sığınaklarda ortak müddet küsurat Aydın ailesi, tahliyelerin başlamasıyla başka Türk vatandaşlarıyla Türkiye'ye geldi.

Çocuklarını ve torununu Ukrayna'da artırmak mecburiyetinde küsurat Aydın çifti, ortak an evvel evlatlarının da Türkiye'ye getirilmesi düşüncesince yetkililerden iane istedi.

"Bombalar düştü"

Gülten Aydın, gazetecilere meydana getirdiği konuşmada, tahliye yolculuklarının derinliğine ve sıkıca geçtiğini, hudut kapılarında baş döndürücü yorulduklarını söyledi.

Savaşın başlamasıyla iri bulut yaşadıklarını tamlayan Aydın, "Sabah kalktığımızda Putin halis muhlis havaalanlarını bombalamış, askeri ve sivil polis polis topu topu iklim alanlarını bombalamıştı. Ondan sonradan sirenler çalmaya başladı ve sığınaklara girdik. Bir gündüz süresince bekledik, gece ezanı sesler kesilince çıktık. Ertesi gündüz gene evimize gidemedik, sığınaklara giderken üzerimize bomba düştü. Köprüye vurma fail bomba vardı, parçalar havaya uçuştu. Allah bizi gizledi o parçalardan" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ricada mevcut Aydın, ortak an evvel çocuklarına karşılaşmak istediğini vurguladı.

Özgen Aydın da savaşın başlamasıyla baş döndürücü korktuklarını, dü gündüz sığınaklarda kaldıklarını anlattı.

Türkiye'ye gelse de aklının çocuklarında kaldığını tabir fail Aydın," Oğullarımız bizi önden yolladı, demincek kılıç onların şeklini umuyoruz inşallah ortak an evvel çocuklarımıza, torunlarımıza kavuşuruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?