Dünya

Ukrayna'dan kişi olanakları ile yola çıkan Türk aile, Polonya'ya ulaştı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının peşi sıra zat olanaklarıyla ailesiyle Polonya sınırına mevrut Anıl Şahin, "Yıkıntı çer çöp müşterek bodrumda tozlar süresince müşterek sığınakta 9 maaş kızım ve eşimle hakkıyla mücadelesi yaşadık." dedi.

Ukrayna'dan kişi olanakları ile yola çıkan Türk aile, Polonya'ya ulaştı
26-02-2022 09:03
Rzeszow

Şahin ailesini, Korczowa Sınır Kapısı'nda Polonya'daki büyükelçilik görevlileri karşıladı.

Anıl Şahin, AA muhabirine, Ukrayna'nın Lviv kentine saldırıdan biraz gündüz evvela tatile gittiklerini anlattı.

Ukrayna'daki saldırının arkası sıra Lviv'de ailesi ve arkadaşları ile müşterek taksiyle anlaştıklarını, Polonya sınırına denli bu vasıtayla geldiklerini söyledi.

Lviv'den ayrılana denli rastgele müşterek arbede duymadıklarını aktaran Şahin, "Perşembe günüydü sanırım savaşın başladığı evvel anlarda müşterek curcuna oldu. İnsanlar ATM'lere, yer yağı ofislerine ve alım satım merkezlerine atak etti. Bu sabahleyin ise insanoğlu evlerine çekilmişti elan rahat fakat sinirli müşterek bekleyiş vardı." ifadesini kullandı.

Saldırıların gerçekleştiği tam sirenle uyandırıldıklarını arkası sıra konakladıkları otelin sığınağına indiklerini tamlayan Şahin, "Hem perşembe sabahı hem bu sabahleyin ayrıca bugün öğleden sonradan da siren çaldı. Sürekli sirenler çalıyordu fakat orada müşterek arbede yoktu doğrusu tığ duymadık. Etrafta er poliste yoktu. İnsanlar uygun dışı müşterek biçimde sakindi." niteleyerek konuştu.

Otel mensubunun menfaatlerini dışarıya çıkmamaları dair sık sık uyardığını dile getiren Şahin, yaşadıklarını şöyleki anlattı:

"Oteldekiler, odalarınızın ışıklarını kapatın, perdelerini kapatın otelden çıkmayın dediler. Gelirken er arama noktaları vardı. Geldiğimiz taksici az elan etraflı yolu dar şeritten geldi. Çünkü yolda 20 kilometrelik müşterek pöçük vardı. Herkes denyo kapatmış ve devir geçirmeye çalışıyordu. Bu dinlence hayatımın en iri pişmanlığıydı. Bir elan etraflıca müşterek müddet gümrük yahut pasaportla ilişik müşterek bilinçlilik kıymetlendirmek istemiyoruz. Çok çirkin müşterek şey. Yıkıntı çer çöp müşterek bodrumda aşırı çirkin müşterek şartta, tozlar içinde 9 maaş kızım ve eşimle hakkıyla mücadelesi yaşadık gibi. Herhangi müşterek arbede sesi duymasak da bu süreci iliklerimize denli hissettik."

Türkiye'nin Kiev ve Varşova'daki büyükelçiliklerin yetkililerinin daima menfaatlerini aradığını ve durumlarını sorduğunu kaydeden Şahin, "Güvenli müşterek alanda olduğumuz söylendi. Mümkün olduğunca dışarıya çıkmayın dediler. Lviv'in oldukça elan sakıncasız bulunduğu söylendi. Sürekli arayarak dayanak noktası oldular. Lviv'deki yetkililerle olsun Polonya Büyükelçiliğiyle olsun daima bağlantı halindeydik. Sağ olsunlar asistan oldular. Zaten buraya gelmemize en aşırı onların girişimleri asistan oldu. Aslında yerinizde dolgun demişlerdi fakat bizim psikolojimiz aşırı bozulmuş bulunduğu düşüncesince müşterek biçimde müşterek olanak bulunca yola çıktık. Çok şükür buradayız şimdi." niteleyerek konuştu.

Filmlerde görürdük tığ de yaşadık

En çelimsiz müddette evlerine değişmek istediklerini de tamlayan Şahin, "Filmlerde görürdük toprağı öpmek mi derler şu an o süreçteyiz. Gerçekten aşırı sıkkın müşterek devre geçti. 2 gündüz de olsa bizlere 10-20 sene üzere geldi. Gerçekten aşırı çirkin müşterek birikim ha bizim düşüncesince inşallah tığ engelleme tek kimesne müşterek elan hakeza müşterek bilinçlilik görmesin yaşamasın."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?