Gündem

Ukrayna'daki savaştan kaçan Türk öğrenciler 'can dostları'nı da yanlarında getiriyor

Rusya'nın Ukrayna'ya harp açmasının arkası sıra ülkeden boşaltma edilen Türk öğrenciler, "can dost" sanarak niteledikleri evcil hayvanlarını da yanlarında getiriyor.

Ukrayna'daki savaştan kaçan Türk öğrenciler 'can dostları'nı da yanlarında getiriyor
03-03-2022 15:23
Edirne

Dışişleri Bakanlığının organizasyonuyla Ukrayna'nın değişik kentlerinden yağız eliyle boşaltma edilen Türklerin yurda girişleri sürüyor.

Savaş zımnında okulları kapanan ve yaşadıkları bölgeleri vazgeçme eylemek durumunda küsurat öğrenciler, evcil hayvanlarını getirmeyi de boşlama etmiyor.

Taşıma çantasına konan "Sezem", "Duman" ve "Paşa" isminde kediler, sahipleriyle derinliğine müşterek seyahat geçirdi. Öğrenciler, hayvanlarını da yanlarında getirebilmenin sevincini yaşadı.

Kedisi "Duman" ile mevrut Orhan Kemal Eyidoğan, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, Harkiv'de tahsil gördüğünü, savaşın başlamasının peşi sıra Türkiye'ye gelmeye değişmeyen verdiklerini söyledi.

"Kaçabildiğimiz düşüncesince şanslıyız ve mutluyuz"

Zorlu ve sıkıntılı müşterek yolculuğun peşi sıra yurda girdiklerini özetleyen Eyidoğan, "Yaklaşık müşterek haftadır yollardayız. Harkiv'de yaşadığımız düşüncesince erişim elden trenleydi. Oradan Lviv'e kaçtık, sonradan otobüsle Romanya'ya geçtik ve sonunda buraya geldik. Kaçabildiğimiz düşüncesince şanslıyız ve mutluyuz. Şu anda orada gidiş hâlâ kötüye gidiyor." dedi.

Eyidoğan, Ukrayna'dan gelirken evcil hayvanlarını yanlarında getirdiklerini anlatım etti.

Hayvanlarını geride bırakmayı tek devir düşünmediklerini vurgulayan Eyidoğan, "Onları bu halde bırakamazdık. Hayvanlarımızı aşırı seviyoruz. Onları sahiplendiğimizde çocuğumuz kabil bakmayı hücre aldık. Can dostlarımız bizim. Her koşulda onlara bakacağız. Deprem, karabulut ve ya savaş, değme yere bizimle gelecekler. Onları yanımızdan ayırmayacağız." sanarak konuştu.

Hira Anna ise yolculuğun kavi geçtiğini anlatım etti.

Evcil hayvanlarıyla geçişlerinde müşterek iş yaşanmadığını dile getiren Anna, "Onları bekâr artırmak istemedik. Çok şükür on paralık nadim değiliz. Hayvanlarımızı aşırı seviyoruz." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?