Teknoloji

Twitter'ın paylaşımları sansürlemek düşüncesince FBI ile çalışmış olduğu yayma oldu

Twitter'ın emektar yönetiminin, Amerika Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkililerinin talebi doğrultusunda paylaşımları sansürlediği, hesapları askıya almış olduğu öne sürüldü.

Twitter'ın paylaşımları sansürlemek düşüncesince FBI ile çalışmış olduğu yayma oldu
17-12-2022 15:08
Ankara

Serbest gazeteci kendisine aşina Matt Taibbi, Twitter hesabından icra ettiği paylaşımlarda, Twitter emektar yönetimi ile FBI arasındaki sıkı denet yazışmalarını yayma etti.

Twitter'ın emektar yönetimine müteveccih ifşaat, firmanın fevk düzem birlikte yetkilisiyle FBI arasında, içtimai komünikasyon araçları platformundaki paylaşımların sansürlenmesine müteveccih birlikte haberleşme bulunduğunu gösterdi.

Bu iletişimin, Ocak 2020-Kasım 2022 zamanında firmanın fevk düzem birlikte yöneticisiyle FBI arasındaki 150'den çok elektronik postayı kapsadığı belirtildi.

FBI'ın şirketteki ehemmiyetli bağlantısının Twitter'ın emektar yöneticilerinden Yoel Roth bulunduğu tamlanan paylaşımlarda, Kasım 2022'ye dayalı nice elektronik postada, FBI'n Twitter'ın işlev tasarruf şartlarını ihlal fail hesapların birlikte listesini hazırladığı aktarıldı.

Matt Taibbi paylaşımında, hükümetlerin, dolgun verileri, yıldırı suçlularını eğlenmek yahut iktisadi tahminler gerçekleştirmek üzere muhtelif amaçlar düşüncesince çözümleme etmesinin birlikte giz olmadığını belirtti.

"FBI, derneşik kendisine Twitter'a içtimai komünikasyon araçları içinde ne bulunduğu gönderiyor" iddiası

Twitter'ın emektar yönetimine müteallik ifşalara atıfta mevcut Taibbi, "#TwitterDosyaları acemi birlikte şeyi gösterdi. FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı üzere kurumlar, derneşik kendisine Twitter'a içtimai komünikasyon araçları içinde ne bulunduğu gönderiyor." ifadelerini kullandı.

Taibbi, FBI'ın teftiş düşüncesince işaretlediği içeriklerin çoğunu da az takip edeni bulunan hesaplarda meydana getirilen şakalar da müdahale "seçimle dayalı kusur bilgilendirmelerin" oluşturduğunu kaydetti.

Twitter çalışanı, FBI'ın bildirdiği hesaplardan bazılarının kapatılmış bulunduğu aktardı

Paylaşımlarda, FBI'ın San Francisco Siber Şubesi sorumlusu Elvis Chan'ın gönderilmiş bulunduğu birlikte elektronik postada, "gelecek seçimlerin zamanı, noktayı ve çeşidine bağlı kusur bilgiler" paylaşan ve FBI'ın Ulusal Seçim Komutanlığınca belirlenen 25 hesabın toprak almış bulunduğu belirtildi.

Bu elektronik postayı yanıt veren Twitter personeli da bu hesaplardan 7'sini kapattıklarını, bir tanesini eğreti kendisine kapattıklarını ve 9 hesaptan atılmış tweetlerin de kusur bilim politikası ihlali sebebi öne sürülerek göndericiye arka döndüğünü belirtti. FBI'ın Twitter'daki paylaşımları sansürlemek düşüncesince kullandığı duyurulmayan ve başka resmi defa da ortaya çıkmak oldu.

Taibbi, kendince muamelat meydana getirilen hesaplardaki paylaşımların çoğunun yergi durumunda bulunduğunu ve ceninisakıt interaktif bulunduğunu belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?