Sağlık

Turkovac vurulanlarda yan tesir yok

Kayseri kent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, evcil güneş tacı virüs aşısı Turkovac meri vatandaşlardan negatif tek dönüşün olmadığını söyledi.

Turkovac vurulanlarda yan tesir yok
25-02-2022 11:06
Kayseri'de evcil güneş tacı virüs aşısı Turkovac'a koyu nazarıitibar bulunduğunu kail Kayseri kent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, aşılama makbul vatandaşlardan da aşıyla art dönüşlerde aksi tek cevap almadıklarını söyledi. Toker, "Turkovac başvuruları Kayseri'de hakkıyla elleme sayılarda. Diğer aşılarla başa baş, başta inaktif aşılar içinde yeğleme edilen aşımız Turkovac'tır. Kayseri'nin geliştirdiği aşılama bulunduğu düşüncesince yurttaşlarımız aşısına ehil çıkıyor. Bu süreçte aşıyla ait yan etkiler, art dönüşlerde aksi tek cevap almadık.

Aşısını bulunan şahısların himaye ve illet nakil vaziyeti da şuan düşüncesince öbür aşılarla benzeşim halde elleme gidiyor. Ayrıca bu hafta itibarıyla 16-18 gözyaşı grubuna da uygulanmaya başlandı. Bu gözyaşı grubundan da talepler fazla. Özellikle tığ aşılama polikliniklerinde termin sistemiyle çalışmaya çalışıyoruz lakin başta Turkovac düşüncesince termin birlikte tomar verilemediği düşüncesince termin bulunamayan ahval olabiliyor. O noktada da eşhas aşılama birimimize akla yatkın saatte başvurup randevuları olmasa bile aşılarını olabilirler" ifadelerini kullandı.

"Hastanede aşısızlarla baş döndürücü ağırbaşlı birlikte yatış oranımız mevcut" diyen Ayşin Kılınç Toker, "Pandeminin beğenmek bilmeyen süreci bitmeme ediyor. Bunu şimdi evvel de belirtmiştik. Aşılılar düşüncesince esasen rastgele nesne baş döndürücü elleme geçiyor. Hastalık olsa fark olma ihtimalide azaldığı düşüncesince elleme geçiriyorlar.

Evlerinde, rastgele birlikte sayrılarevi yatışı olmaksızın aşılılar hastalıklarını geçiriyorlar. Ancak halen hastanede aşısızlarla baş döndürücü ağırbaşlı birlikte yatış oranımız mevcut. Akciğer tutulumları, etraflıca vadede soluk problemleri, müvellidülhumuza gereksinimleri ve eve müvellidülhumuza tüpü atıf durumumuz oluyor. 2 yılın böylelikle hakkıyla tek melez yurttaşlarımız rahatsızlığı geçirdiklerinde bugüne derece aşılama olmadıklarına baş döndürücü nadim oluyorlar. O nedenden en ehemmiyetli silahımız aşıyı başta yaz ayları gelmeden olmamız gerekiyor" diyerek konuştu.

Ali Göç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?