Teknoloji

Türkiye'nin silahları evcil motorlardan çelim alıyor

ASELSAN'ın geliştirdiği Sarp, Korkut, Gökdeniz üzere tabanca sistemlerinde, Volkan-II Tank Atış Kontrol Sistemi'nde evcil servo motor ve akım arama çözümleri kullanılıyor.

Türkiye'nin silahları evcil motorlardan çelim alıyor
30-10-2021 15:49
Ankara

Türk savunma sanayisi şirketleri tarafından geliştirilip düzenlilik güçlerinin kullanımına sunulan tabanca sistemlerinde yerel servo motor ve cereyan arama çözümleri kullanılıyor.

AA muhabirinin almış olduğu bilgiye göre, Türkiye'de elektrikli motor üretiminde 60 salname birlikte deneyime erbap bulunan WAT Motor Sanayi ve Ticaret AŞ, sınai motorlarla geliştirdiği kabiliyetleri meyve devirde savunma, otomotiv ve erke kabil değişik sektörlerin kullanımına sunmaya başladı.

Savunma ve havacılık sanayisi düşüncesince hususi erek motorlar ve meslek çözümleri geliştiren WAT​​​​​​​ Motor, servo motor ve sürücüler, cereyan arama çözümleri ve meslek tasarımlarıyla Türk savunma endüstrisine iş veriyor.

Özellikle askeri servo motorlar ve bunların sürücülerine odaklanan şirket, askeri gereksinimler düşüncesince "kuyumcu titizliğinde" işlik ölçeğinde istihsal yapıyor. Askeri vasıtaların tabanca kulelerinin tahrikinde kırılan konumlamaya olanak sağlayan birlikte verim ailesi oluşturulurken, geliştirilen motorlarla değişik kalibreli kulelerin gereksinimlerini karşılayabiliyor. Bu sayede tabanca sistemleri kırılan konumlama yapıyor ve faziletli performansla görevlerini adına getiriyor.

"Avrupalı üreticinin performansının üzerinde başarım alıyoruz"

WAT Motor Ürün ve Projeler Lideri Barış Tuğrul Ertuğrul, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, canlılık motorlarında levent boylu seneler zarfında oluşan birikimi 2019 yılından buyana savunma sanayisindeki cereyan arama sistemlerine yönelttiklerini söyledi.

Ülke düşüncesince aşırı ehemmiyet taşıyan, meyve yıllardaki gelişimiyle alım çalım vesilesi bulunan savunma sanayisini uygulayım bilimi ve altyapılarıyla doğrulamak istediklerini tabir fail Ertuğrul, şöyleki konuştu:

"Savunma endüstrisine iş eylemek hem memleketimiz düşüncesince birlikte fariza bununla beraber faziletli teknolojili, ekleme altın mamüllerin ortaya çıkması düşüncesince birlikte fırsat. 2019 yılından itibaren Türkiye'nin önde mevrut savunma sanayisi müesseselerinin hal ortağı, partneri alegori fariza yapıyoruz. Bu manada lüzum dizaynı savunma sanayisi kuruluşlarına ilgilendiren mamüllerin hızlı imalatı gerekse zat Ar-Ge gücümüzü kullanarak gerekseme mahsus ürünleri üretiyoruz. Sistemlerin alkan birlikte kağıttan başlayarak ürünlerde kullanımına derece sabık kâffesi süreçleri tasarlıyoruz.

Bu manada tabanca sistemlerindeki kırılan pozisyonlama sistemlerini çalıştık. Sadece motor tarafında kalmadık, zat sistemlerimizde elektronik de çalıştık. Elektrik motorunun performansının ortaya çıkması düşüncesince zarfında gömük yazılımların çalışmış olduğu cereyan arama sistemlerinin faziletli performansla meyve verdiği sistemlerin geliştirilmesi gerekiyordu. Elektronik ekibimizi oluşturduk. Ulaştığımız derece bakımından ibdai elektronik motor sürücülerimizde aşina Avrupalı üreticinin performansının üzerinde başarım alıyoruz. Bunu meslek üstü, mekân koşulu ve ortalık testlerinde kanıtlamış durumdayız."

Silah sistemlerinin kalbi

Barış Tuğrul Ertuğrul, geliştirdikleri mamüllerin ASELSAN'ın Sarp Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, Korkut Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi, Gökdeniz Yakın Hava Savunma Sistemi, Volkan-II Tank Atış Kontrol Sistemi'nde kullanıldığını söyledi.

Ertuğrul, Otokar'ın geliştirdiği Mızrak Uzaktan Komutalı Kule Sistemi'nde de eyleyici setinin elektronikleri ve motorunun tasarım, istihsal ve testlerini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kabilinden ölçülü Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında sınai servo motorlar dair desteklendiklerini dile getiren Ertuğrul, bu desteği kullanarak savunma sanayisinde verim ailesi peydahlamak neredeyse çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?