Teknoloji

Türkiye'nin silahları domestik motorlardan kuvvet alıyor

ASELSAN'ın geliştirdiği Sarp, Korkut, Gökdeniz kadar tabanca sistemlerinde, Volkan-II Tank Atış Kontrol Sistemi'nde yerel servo motor ve akıntı arama çözümleri kullanılıyor.

Türkiye'nin silahları domestik motorlardan kuvvet alıyor
30-10-2021 15:49
Ankara

Türk savunma sanayisi şirketleri tarafından geliştirilip düzenlilik güçlerinin kullanımına sunulan tabanca sistemlerinde yerel servo motor ve akıntı arama çözümleri kullanılıyor.

AA muhabirinin almış olduğu bilgiye göre, Türkiye'de elektrikli motor üretiminde 60 salname ortak deneyime eş bulunan WAT Motor Sanayi ve Ticaret AŞ, sınai motorlarla geliştirdiği kabiliyetleri meyve çağda savunma, otomotiv ve erke üzere ayrımlı sektörlerin kullanımına sunmaya başladı.

Savunma ve havacılık sanayisi düşüncesince hususi amaç motorlar ve cümle çözümleri geliştiren WAT​​​​​​​ Motor, servo motor ve sürücüler, akıntı arama çözümleri ve cümle tasarımlarıyla Türk savunma piyasasına ihtimam veriyor.

Özellikle askeri servo motorlar ve bunların sürücülerine odaklanan şirket, askeri gereksinimler düşüncesince "kuyumcu titizliğinde" işlik ölçeğinde istihsal yapıyor. Askeri vasıtaların tabanca kulelerinin tahrikinde alıngan konumlamaya olanak verici ortak verim ailesi oluşturulurken, geliştirilen motorlarla ayrımlı kalibreli kulelerin gereksinimlerini karşılayabiliyor. Bu sayede tabanca sistemleri alıngan konumlama yapıyor ve erdemli performansla görevlerini adına getiriyor.

"Avrupalı üreticinin performansının üzerinde başarım alıyoruz"

WAT Motor Ürün ve Projeler Lideri Barış Tuğrul Ertuğrul, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, yalıtım motorlarında levent boylu seneler ortamında oluşan birikimi 2019 yılından beri savunma sanayisindeki akıntı arama sistemlerine yönelttiklerini söyledi.

Ülke düşüncesince aşırı ehemmiyet taşıyan, meyve yıllardaki gelişimiyle alım çalım vesilesi bulunan savunma sanayisini uygulayım bilimi ve altyapılarıyla doğrulamak istediklerini anlatım fail Ertuğrul, şöyleki konuştu:

"Savunma piyasasına ihtimam buyurmak hem memleketimiz düşüncesince ortak fariza aynı zamanda erdemli teknolojili, ilişik kalburüstü mamüllerin ortaya çıkması düşüncesince ortak fırsat. 2019 yılından itibaren Türkiye'nin önde mevrut savunma sanayisi kurumlarının hal ortağı, partneri adına fariza yapıyoruz. Bu manada lazım dizaynı savunma sanayisi kuruluşlarına ilişik mamüllerin hızlı imalatı gerekse kişi Ar-Ge gücümüzü kullanarak gerekseme mahsus ürünleri üretiyoruz. Sistemlerin parafin ortak kağıttan başlayarak ürünlerde kullanımına denli sabık topu topu süreçleri tasarlıyoruz.

Bu manada tabanca sistemlerindeki alıngan pozisyonlama sistemlerini çalıştık. Sadece motor tarafında kalmadık, kişi sistemlerimizde elektronik de çalıştık. Elektrik motorunun performansının ortaya çıkması düşüncesince ortamında gömük yazılımların çalışmış olduğu akıntı arama sistemlerinin erdemli performansla meyve verdiği sistemlerin geliştirilmesi gerekiyordu. Elektronik ekibimizi oluşturduk. Ulaştığımız bekçi bakımından ibdai elektronik motor sürücülerimizde aşina Avrupalı üreticinin performansının üzerinde başarım alıyoruz. Bunu cümle üstü, yer koşulu ve ortalık testlerinde kanıtlamış durumdayız."

Silah sistemlerinin kalbi

Barış Tuğrul Ertuğrul, geliştirdikleri mamüllerin ASELSAN'ın Sarp Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, Korkut Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi, Gökdeniz Yakın Hava Savunma Sistemi, Volkan-II Tank Atış Kontrol Sistemi'nde kullanıldığını söyledi.

Ertuğrul, Otokar'ın geliştirdiği Mızrak Uzaktan Komutalı Kule Sistemi'nde de eyleyici setinin elektronikleri ve motorunun tasarım, istihsal ve testlerini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kabilinden planlı Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında sınai servo motorlar dair desteklendiklerini dile getiren Ertuğrul, bu desteği kullanarak savunma sanayisinde verim ailesi tekvin etmek neredeyse çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?