Ekonomi

Türkiye'nin önceki silah test merkezi Konya'ya kuruluyor

Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'ne envestisman sonucu düzlük şirketin kuracağı silah test merkezi ile üreticinin kabul düşüncesince taşınmazlar dışına ödeyeceği döviz iklim ekonomisine kazandırılacak.

Türkiye'nin önceki silah test merkezi Konya'ya kuruluyor
18-10-2021 15:05
Konya

TRTest-Test ve Değerlendirme AŞ kabilinden Türkiye'de imal edilen silahların test ve tescil işlemlerini gerçekleştirmek gibi Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi’nde kurulacak Türkiye Silah Test Merkezi'nin (Konya CIP Laboratuvarı) envestisman süreci yöntemince başladı.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, AA muhabirine, 14 ülkede silah test merkezi bulunduğunu söyledi.

Türkiye'deki evvel yatırımın ise Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'ne yapılacağını aktaran Kütükcü, TRTest'in yapacağı yatırımın, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Güdümlü Proje Desteği kapsamında da destekleneceği bilgisini paylaştı.

"18 maaş müşterek envestisman süreci var"

Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve MEVKA'dan yatırımla ait onayın çıktığına ayraç ederek, şu şekilde konuştu:

"ASELSAN Konya'nın üretime geçmiş olduğu Konya Teknoloji Endüstri Bölgemiz, Türkiye Silah Test Merkezi ile ikinci yatırımını da almış oldu. 18 maaş müşterek envestisman süreci var. Ancak bu süreden ilkin bitirileceğini öngörüyoruz. TRTest, inşallah burada kuracağı silah test merkeziyle arsıulusal belgelendirme işleyen müşterek envestisman gerçekleştirmiş olacak. Bu test merkezi hem şişman müşterek envestisman aynı zamanda ehemmiyetli müşterek hizmet. Ülkemizde imal edilen silahların topu topu diyar dışındaki test merkezlerince belgelendirilerek, sonuç kullanıcıya ulaşıyor, buraya da ağır bedeller ödeniyordu. İnşallah bu testler bundan böyle şehrimizde kurulan Türkiye Silah Test Merkezi’nde yapılacak. Böylece diyar dışına ödediğimiz dünyalık devletimizde kalacak."

TÜBİTAK da envestisman yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kente icra ettiği ziyarette müjdeler verdiğini anımsatan Kütükcü, "Bakanımızın, Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'ne TÜBİTAK'ın kimi yatırımlar yapacağını müjdelemesi de sonuç basamak sevinme verici. 1 milyon 581 bin metrekare büyüklüğündeki Konya Teknoloji Endüstri Bölgemiz alacağı toy yatırımlarla Konya'mızın efdal ek bedel istihsal geleceğinde toy müşterek dönüm noktası olacak." dedi

Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi 4 bin insana iş kapısı olacak

Selçuklu ilçesi Aşağıpınarbaşı mevkisindeki 158,1 hektar büyüklüğündeki bölge, 4737 stratejik Endüstri Bölgeleri Kanunu'nun 3'üncü maddesi layıkıyla "Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi" adına anons edildi.

Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'nde; robot, nano teknoloji, sentetik zeka, savunma, feza ve havacılık projeleri ilkin kazanmak gibi doğacak teknolojili icraat gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 4 bin ferdin istihdam edileceği bölgede, 700 milyon dolarlık envestisman yapılması, ek kalburüstü ve doğacak uygulayım bilimi üretimle akan açığa yardım sağlanması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?