Gündem

Türkiye’deki yabancı gelinler Ukrayna düşüncesince tek yürek oldu: Rus ve Beyaz Rusyalı bile var

20 senedir Tekirdağ'da canlı Ukraynalı yabancı gelin Mayya, Rus saldırısı altındaki ülkesine insanca iane materyali irsal etmek düşüncesince Türkiye'deki gayrı yabancı gelinlerle tek yürek oldu. Yardım kampanyasına dahil olan yabancı gelinler arasında, Rus ve Beyaz Rusya tabiiy

Türkiye’deki yabancı gelinler Ukrayna düşüncesince tek yürek oldu: Rus ve Beyaz Rusyalı bile var
09-03-2022 21:14

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarından sonradan ailesinden salık alamayan ve 20 senedir Tekirdağ'da canlı Ukraynalı Yabancı Gelin Mayya Bakkal, atak altındaki ülkesinin insanlarına iane irsal kılmak düşüncesince Türkiye'de mevcut gayrı yabancı gelinler ile Whatsapp grubu kurarak iane kampanyası başlattı. Başta Ukraynalı peyda eylemek az daha birleştirme bulunan yabancı gelinler ortada Rusyalı be Beyaz Rusyalı gelinlerde bulunuyor. Gönderilen insanı iane malzemeleri, Ukraynalı Gelin Mayya'nın Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki giysi mağazasında toplanıyor. Burada birleşen yardımlar, İstanbul'daki konsoloshane aracılığıyla Ukrayna'ya gönderilecek.

“100 şahsiyet yabancı gelin grubumuz var”

“‘Benim ismim Mayya Baykal, Tekirdağ Süleymanpaşa'da yaşıyorum, kestirmece namına 20 yıl oldu. Türk yurttaşı oldum, rastgele devir televizyonda gelişmeleri izleyince aşırı üzülüyoruz. Savaş bitmiyor ve bizim yakınlarımızda var, akrabalarımız var. Benim de ailem var ve ego şu anne derece salık alamadım. Ben Tekirdağ'da Süleymanpaşa'da butik işletiyorum. Bizim kestirmece namına 100 şahsiyet yabancı gelin gurubumuz var. Gurubumuzda Ukraynalı da var, Rus kadınlarda var, Beyaz Rusyalı var, Moldovalı hanımlar var, Polonyalı hanımlar var. Hepimiz gelişmeleri izleyince iane toplamaya değişmeyen verdik. Özellik aylı hanımlar düşüncesince çocuklu hanımlar düşüncesince bebekler düşüncesince mamalar, giyimler, yunak eşyalar, ayakkabılar, paltolar ne toplayabiliyorsak şuanda bu soğukta kar zamanında asistan olmaya çalışıyoruz. Biz evvel ilkin 8 Mart düşüncesince iane toplamayı düşündük ancak bu iş henüz da büyüdü. Çok insanoğlu asistan peyda eylemek istediler, daima arıyorlar telefonla geleceğiz diyorlar ve hakkıyla geliyorlar ve aşırı dayanak oluyorlar. O nedenden dolayı ayın 12'sinde bundan sonradan İstanbul'daki Ukrayna Konsolosluğuna bu yardımları ulaştırmaya çalışacağız. Savaşın biteceğini bekliyoruz rastgele devir uyanıyoruz ve dobra haberi işitmek istiyoruz. Çünkü kestirmece namına dü haftadır uykumuz yok. Ağlamaktan gözlerimiz nitelik kaybetti. Tüm Türk halkına aşırı teşekkürname eylemek istiyorum. Tüm politik partilere dayanak verdikleri düşüncesince teşekkürname ediyorum, Tekirdağ halkına ve hemşerilerime aşırı teşekkürname ediyorum. Tüm iane sever derneklerine her insana aşırı teşekkürname ediyorum'' dedi.

Halil Dağ
TEKİRDAĞ (İHA) -

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?