Ekonomi

Türkiye ve Malezya havacılıkta eş çalışmalara hazırlanıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), acemi çocuk teknolojilerin geliştirilmesine müteveccih envestisman ve iş birliklerine bitmeme ediyor.

Türkiye ve Malezya havacılıkta eş çalışmalara hazırlanıyor
24-11-2021 12:15
Ankara

Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, evren genelinde 10’u fazla uygulayım bilimi ofisi mevcut TUSAŞ'ın acemi adresi Malezya oldu.

Selangor eyaletinde toprak düzlük Cyberview Futurise yerleşkesinde büro açan TUSAŞ, Malezya ile defans ve havacılık sanayisi dalında eş acemi planlar düşüncesince çalışmalara başladı.

Malezya ile derinlemesine yıllara müstenit yaklaşan ilişkileri defans ve havacılık dalında pekiştirecek bulunan acemi ofiste fariza borç mühendislerin, evren havacılık ekosistemine müteveccih insansız iklim aracından tepkili uçak terbiye uçağına, helikopter projelerinden modernleşme programlarına nice bölgede eş icraat gerçekleştirmesi hedefleniyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Malezya ziyareti kapsamında ehemmiyetli görüşmeler gerçekleştirecek. Malezya’nın uygulayım bilimi tedarikçisi yerine tanıdık MIMOS’u görüşme edecek bulunan Kotil, arkası sıra Malacca şehrine değişik HÜRJET ile ait CTRM firmasıyla uzlaşma zaptı imzalayacak.

Temel Kotil, açılışı meydana getirilen ofise bağlı şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni ofisimiz kapsamında istihdam edeceğimiz mühendisler ile dü diyar arasındaki bağları kuvvetlendirecek, havacılık ve defans dalında Malezya ve Türkiye’nin eş planlar geliştirmesine müteveccih ehemmiyetli çalışmalara ev sahipliği yapacağız. Böylece havacılık, gök ve defans dalında cemaat olduğumuz sıhhatsiz yüzyıllık havacılık birikimini Malezya ile gerçekleştireceğimiz eş icraat kapsamında genişletmeyi ve bölgelerimiz özellikle edinmek az daha küresel havacılık sanayisine çelim katmayı hedefliyoruz."

Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı ise "Savunma sanayisi şirketlerimizin sonuç dönemde, dünyanın ayrışık bölgelerinde gerçekleştirdiği konkre teşrikimesai projelerinden, mevcudiyetlerinden sevinme duyuyoruz. Esasen bugünkü açım da buna dobra müşterek kalıp teşekkül ediyor. Malezya’yla aramızdaki çelimli siyasal ve ticari ilgiler mevcut. Savunma sanayisi alanındaki acemi iş birlikleriyle bunun hâlâ da ilerlemesine değgin irademiz, desteğimiz tamdır. Stratejik ortağımız Malezya, Güneydoğu Asya’daki en şişman ticari ortağımız. Tıpkı memleketimiz kabil iyice izlemsel müşterek konumda toprak alıyor. Bugünkü açılış, güçlü, stabil ve gönençli Malezya’ya memleketimiz şirketlerinin duyduğu itimatı de ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?