Politika

Türkiye, Somali'deki terör saldırılarını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da iftar zamanı vakti saatinde ortak restorana ve Mogadişu Somali Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesine müteveccih terör saldırılarını kınadı.

Türkiye, Somali'deki terör saldırılarını kınadı
24-04-2022 01:28
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen bağlanmış açıklamada, 22 Nisan'da Mogadişu'da müşterek restorana iftar vakti vakti saatinde meydana getirilen terör saldırısında 6 bireyin yaşamını kaybettiğinin ve evvel Mogadişu Somali Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesine müteveccih terör saldırısında 4 çocuğun yaralandığının koyu mahzunane öğrenildiği belirtildi.

Yaralanan 4 çocuğun Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinde otama dibine alındığı bildirilen açıklamada, "Bu adamlık dışı terör saldırılarını en çelimli biçimde kınıyoruz. Menfur saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınları ile arkadaş ve ahi Somali halkına başsağlığı, yaralılara çabuk şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin, terörle mücadelesinde Somali'nin yanı sıra durmaya kararlılıkla bitmeme edeceği vurgulandı.

Mogadişu'nun Lido Plajı'nda müşterek restoranı amaç meydan çelimli patlamada düzenlilik güçleri ve sivillerin de aralarında bulunmuş olduğu minimum 6 insan ölmüş, 7'den aşkın insan de yaralanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?