Gündem

Türkiye, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını en çelimli biçimde lanetledi

Dışişleri Bakanlığı, İsveç'te Kur'an'ı Kerim yakılmasını "Ülkemizin topu topu ikazlarına karşın İsveç’te dakika kutsi kitabımız Kur'an-ı Kerim’e üzerine meydana getirilen adi saldırıyı en çelimli biçimde lanetliyoruz." ifadeleriyle kınadı.

Türkiye, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını en çelimli biçimde lanetledi
21-01-2023 17:10
Ankara

Bakanlık, İsveç’te Kur'an-ı Kerim’in yakılması gönül rahatlığı izah yayımladı.

Açıklamada, "Ülkemizin hepsi ikazlarına karşın İsveç’te çağ lahut kitabımız Kur'an-ı Kerim’e gönül rahatlığı meydana getirilen adi saldırıyı en çelimli halde lanetliyoruz. Müslümanları gaye yayınlayan ve lahut değerlerimize taşlama fail bu İslam düşmanı provokatif eyleme tabir özgürlüğü ismi altında müsaade verilmesini tek halde onama etmiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Provokatif eylemin "bir tiksinti suçu" bulunduğu vurgulanan açıklamada, "Bu adi aksiyon ayrımsız sürede İslam düşmanlığının, rasist ve ayrımcı akımların Avrupa’da eriştiği bulut donör seviyenin de müşterek apayrı göstergesidir." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, İsveç ve arsıulusal maşer tedarik almaya çağırma edilerek "İsveç makamlarını bu tiksinti suçunun failleri gönül rahatlığı lüzumlu işlemleri hazırlamaya ve hepsi devletleri ve arsıulusal kuruluşları İslam düşmanlığına gönül rahatlığı el birliği şeklinde konkre tedbirler almaya çağırıyoruz." denildi.

Danimarkalı baş döndürücü sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) önderi Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockhom Büyükelçiliği yakınında Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu yaptı. Kalabalık manşet korumasında meydana getiren Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına müsaade verilmedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?