Dünya

Türkiye ile Katar, küsurat İslam karşıtlığı eğilimine karşı teşrikimesai yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye ile Katar'ın, arsıulusal bölgede kalan İslam karşıtlığı eğilimine karşı konkre adımlar atılması dair teşrikimesai yapacağını bildirdi.

Türkiye ile Katar, küsurat İslam karşıtlığı eğilimine karşı teşrikimesai yapacak
07-12-2021 18:29
Ankara

Diyanetten meydana getirilen izah göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile Katar Devleti Vakıflar ve İslam İşleri Bakanlığı ortada "Vakıflar ve İslami İşler Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Katar Vakıflar ve İslam İşleri Bakanı Ghanem bin Shaheen Al Ghanim'in imzaladığı teşrikimesai anlaşmasıyla arsıulusal planda bulut donör halde artmakta bulunan İslam karşıtlığı eğilimine karşı arsıulusal ve diyalekt ölçüde konkre adımlar atılacak.

Anlaşma kapsamında dü büyüklenme ortada şimdiki meselelerle ilişik toplantılar düzenlenecek, hac ve umre hikayelerinde deneyim paylaşımı yapılacak.

Müslüman topluluklara ve öğrencilere dayanak noktası sağlanmasının beraberinde uyarma faaliyetleri, vakfiyeler, zekat hikayelerinde deneyim ve birikimler paylaşılacak.







SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?