Politika

Türkiye ile İran ortada asayiş dalında teşrikimesai mutabakatı imzalandı

İçişleri Bakanı Soylu ile İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, dü dünya ortada düzenlilik dalında iş birliğini öngören uyuşma zaptı imzaladı.

Türkiye ile İran ortada asayiş dalında teşrikimesai mutabakatı imzalandı
20-10-2021 20:19
Tahran

Resmi temaslarda mevcut edinmek kabilinden Tahran'a mevrut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu ve İranlı mevkidaşı Ahmed Vahidi ortada meydana getirilen düet ve heyetler arası görüşmelerin peşi sıra anlaşma zaptı imzalandı ve kuma matbuat açıklaması yapıldı.

Konuşmasında heyetler arası doğurgan görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bakanlıklar ortada birbirine DOĞRU eş anlayışın bulunduğunu tamlayan Soylu, "PKK yıldırı örgütü ve tamamı yıldırı örgütleri ile mücadelede baş başa kuma eş arzu sergiliyoruz. Birçok emek vermek grubumuz mevcut ve bu, dü ülkenin talepleri ile dinamiklerini ortaya koymuştur. Bugün eş el hâlâ terörle savaş mevzusundaki kararlılığımızı ve mücadeledeki birliğimizi konfirmasyon ettik." ifadelerini kullandı.

Afganistan'da akıbet devirde meydana mevrut hadiseler sonrası gümrüksüz göçün hareketlenmesine huzur senelerden bu yana kuma yerine sürdürülen emek harcamaları ve gümrüksüz göçle savaş konusunu eş el hâlâ ele aldıklarını dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"Daha önceki bağlantı noktası yerine değerlendirdiğimiz nice emek vermeyi eş yukarı kademeye taşıyoruz. Sınır güvenliği İran ve Türkiye arasındaki en esas madde başlıklarından biridir. Özellikle asayiş duvarları, fiziksel bütünleşmiş ve teknolojik sistemler dair muhataplarımızın, İranlı dostlarımızın bizlere göstermiş oldukları kolaylaştırıcı durum dair teşekkürname ederim."

İki ülkenin uç illerinde İranlı Bakan Vahidi'nin önerisiyle toy kuma emek vermek grupları oluşturulduğunu aktaran Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Kaçakçılık, düzenleme taksirat ve narkotik ile savaş düşüncesince kuma gruplar oluşturuldu. Gerek Türkiye gerekse İran narkotik ile en faziletkâr kurda savaş etmekte ve bu mevzuda kuma eş arzu ortaya koymaktadırlar. Yine tabanca kaçakçılığı dair 2019 senesinde kuma emek vermek grubundan aldığımız neticeleri hâlâ da ilerletmek dair baş başa eş değişmeyen aldık."

Bakanlıklar arasındaki iş birliğini değişik bölgelerde genişletecek anlaşma zaptını imzaladıklarını tabir fail Soylu, Müslüman coğrafyanın huzur karşıya kalmış olduğu sıkıntıları değerlendirdiklerini ve üstlerine sakıt sorumlulukları gene hatırlayıp hatırlattıklarını vurguladı.

İmzalanan anlaşma zaptı dü dünya arasındaki asayiş iş birliğinin artırılması ve geliştirilmesini hedefliyor. Mutabakat uç yerleri özellikle edinmek kabilinden dü ülkeyi ilgili hey ayrışık yıldırı ve gayrikanuni eylemlerin önlenmesi ve bu doğrultuda planlı gelişigüzel ayrışık manşet faaliyetinin aykırı yerine geliştirilmesini öngörüyor.

Mutabakatla baş başa hem operasyonel iş gücü kabiliyetinde matlup sonuçların elde edilmesi, bununla beraber dü görü adasında bilim ve sınama paylaşımının hâlâ dizi eş halde gerçekleşmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?