Spor

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç: Gurur komple müşterek sene geçirdik

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda aldıkları başarılara dikkati çekerek, 2021 yılının en değerli federasyonu olduklarını belirtti.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç: Gurur komple müşterek sene geçirdik
29-12-2021 11:24
Ankara

Eyüp Gözgeç, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 2021 yılının kişi branşlarında baş döndürücü derin geçtiğini söyledi.

Spor mahmul müşterek yılı geride bıraktıklarını aktaran Gözgeç, "Özellikle yumruk oyunu topluluğu adına düşündüğümüzde şampiyonalar, turnuvalar, olimpiyatlar ve intihabat derken esasen öldürücü fakat müşterek o derece da alım çalım mahmul müşterek sene geçirdik. Ülkemiz düşüncesince spor mahmul ve esasen akıbet yıllara kıyasla güzel da geçirdiğimiz müşterek yılı geride bırakırken en güzel federasyon adına öne çıktık." dedi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Busenaz Sürmeneli'nin altın, Buse Naz Çakıroğlu'nun da sim madalya kazandığını vurgulayan Gözgeç, şunları kaydetti:

"Öncelikle kâffesi sporcularıma, kâffesi antrenörlerime ve esasen kâffesi camiaya teşekkürname ediyorum. Türkiye tarihinde geçmiş el hanımlarda olimpiyat madalyası kazandık ve ulusal marşımızı okutma gururunu yaşadık. Hatta müşterek değil dü madalya alarak bunu taçlandırdık. Bizler burada geçiciyiz ehemmiyetli bulunan boksun devamlılığıdır. Daha ilkin de baş döndürücü yerde belirttim, tığ anlaşılan evreye geldik. Bu müşterek başarıdır fakat asal muvaffakiyet burada mihman olmaktır. Sporcularıma baktığımda da mihman olacağımıza inancım artıyor."

Hedef ilkin İstanbul, sonradan Paris

Eyüp Gözgeç, 2022 senesinde geçmiş hedeflerinin İstanbul'da düzenlenecek Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda madalyalar almak bulunduğunu aktardı.

Dünyanın hem baylarda aynı zamanda hanımlarda en canlı takımına cemaat olduklarını özetleyen Gözgeç, "Tüm sporcularıma güveniyorum. Onların gözlerindeki parıltıyı gördüğümde şimdi da heyecanlıyım. Yeni yılda Türkiye'de düzenleyeceğimiz Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda madalyaları almak istiyoruz. Daha sonradan şişman maksat ise 2024 Paris olacak. Paris düşüncesince de hazırlıklarımızı sürdürüp orada da kâffesi başarılarımızı taçlandırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?