Gündem

Türkiye Barolar Birliğinden İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki

Türkiye Barolar Birliği, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına ilişkin, "Siyasetçi bulunduğu tamlanan müşterek kişi çeşidinden Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemi bariz müşterek tiksinme suçudur." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Barolar Birliğinden İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki
22-01-2023 02:07
Ankara

Türkiye Barolar Birliği (TBB), meydana getirilen kayıtlı açıklamada, İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği uğrunda Kur'an-ı Kerim yakılması kınandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İsveç'in başkenti Stockholm'de mevcut Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği uğrunda politikacı bulunduğu tamlanan birlikte kişi kabilinden Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemi bariz birlikte tiksinti suçudur. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 15 Mart 2022 tarihinde almış bulunduğu kararla 15 Mart tarihini, 'Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü' anons etmesinin önemi birlikte kere henüz ortaya çıkmıştır.

Türkiye Barolar Birliği ve Barolar namına erkincilik özgürlüğünü defans sorumluluğumuz ile birlikte kere henüz hatırlatırız ki; âlemşümul hukuk, insanoğlu hakları ve tamamı ahbaplık birikimi teminat saygıyı ve özgürlüğün sınırlarını ortaya koymuştur. Bir dine ve inancın kutsalına meydana getirilen saldırılar hürriyet ifadesi yahut özgürlüğün birlikte yansıması değil tersine vicdana, hukuka ve insanlığın kuma değerlerine müteveccih birer saldırıdır."

TBB ve Barolar tarafından, insanlığın kuma repertuvar ve değerlerinin birlikte erkincilik özgürlüğü mevzusundaki hassasiyetin de savunulduğuna aksan meydana getirilen açıklamada, "Barışın, adaletin ve hukukun üstünlüğünün bilge bulunduğu birlikte dünyanın kabil bulunduğu inancıyla bu saldırıyı ve benzerlerini kınıyor herkesi hukukun sınırları süresince kalmaya çağırma ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?