Gündem

Türk Kızılay, ramazan evveliyat 'Dayanışma ve Teşekkür Programı' düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ramazan organizasyonu hazırlığı özne Türk Kızılay düşüncesince hediye yapılması çağrısında bulundu.

Türk Kızılay, ramazan evveliyat 'Dayanışma ve Teşekkür Programı' düzenledi
18-03-2022 22:09
Ankara

Türk Kızılay, ramazanda hâlâ kuma tomar gerekseme malikine dayanaklık etmek olabilmek düşüncesince "Dayanışma ve Teşekkür Programı" düzenledi.

Emine Erdoğan, programa videoteyp ileti göndererek, Kızılay'ın 1,5 asrı sabık varlığının el birliği kültürünün en ehemmiyetli delili olduğuna ayraç etti.

Emine Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Şefkat ve merhamet, Kızılay'ımızın çatısı altında kurumsallaşıyor ve vatanımızda desteğe gereksinim duyan her insanoğlunun çalınacak evvel kapısı oluyor. Ne bahtiyar ki Kızılay'ın desteğe ve iane etmeye gereksinim duyan herkeste kuma karşılığı var. Çünkü meşrep yapmakta minimum meşrep kullanmak denli kuma ihtiyaçtır."

"Kızılay hepimizin medarı iftiharıdır"

İyilik yapmanın kalbi arındırdığını, insanoğlu olmanın kıymetini hatırlattığını ve dünyanın kuma huzurunu artırdığını tabir fail Emine Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:

"Son dü yılımız salgınla geçti. Uzun zamandır coğrafyamızda harp ve çatışmalar bitmeme ediyor. Halihazırda Ukrayna'da yaşanmış bulunan adamlık dramı üzerimizden kişmiri kuma düşünce kendisine geçiyor. Tabi kuma taraftan da katıksız felaketler karşımıza kavi sınamalar kendisine çıkıyor. Bazen afiyet sorunlarıyla arada kuma de yaşamın gerileyiş çıkışlarıyla sınav ediliyoruz. İnsanın kendini bu en bekâr ve biilaç hissettiği anlarda onu sarıp sarmalayan kimsesizliğinde akrabası bulunan Kızılay'ımız var. Ülkemizin en büyük, dünyanın ise en önde mevrut iane kuruluşu Kızılay, hepimizin medarı iftiharıdır."

Emine Erdoğan, Kızılay'ın dünyanın ciharıyek yanına yardımın birlikte milletin vicdanını da taşıdığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Gelin insanoğlunun kişiye ihtiyacının on paralık bitmeyeceği bu dünyaya hâlâ aşırı meşrep tohumu serpelim. Çünkü o tohumlar büyür, gölgesinde her insanoğlunun vicdanının dinlendirilmiş olduğu çınarlar olur. Bu duygularla sözlerime sonuç veriyor, az aşırı demeden arı niyetlerle bezeli gönüllerden kopan yardımları Kızılay'a dengesiz fail her kişiye şükranlarımı sunuyorum. Gözyaşını dindirmenin tarifsiz mutluluğunu her insanoğlunun yaşamasını diliyor, bu vesileyle herkesi Kızılay'a hediye hazırlamaya çağırma ediyorum. El ele verişlerimiz sürekli olsun etli sağlıcakla."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da gönderilmiş olduğu videoteyp mesajında, Kızılay'ın 154 sene evvela başladığı meşrep yarışına açıklık vermeden ve çaba kesmeden bitmeme ettiğini dile getirerek, "Emeği sabık herkese, hayırhah vatandaşlarımıza, 154 senedir Kızılay'ı ayakta markajcı milletimize şükranlarımı sunma ediyorum, iyi olsun diyorum ve birçok derinliğine seneler bu yarayışlı yolculuğunun bitmeme etmesini dilek ediyorum." açıklamasını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da gönderilmiş olduğu videoteyp mesajında, "Dayanışma ve meşrep gecesine selamlarımı gönderiyorum. Kızılay bağışçılarına teşekkürlerimi iletiyorum. İyi ki varsın Kızılay." ifadesini kullandı.

Hayırsever iş insanları, sanatçılar, sporcular, siyasetçiler ve kanma önderleri kabilinden camianın ayrışık kesimlerinden şahısların katılmış olduğu program, bu geceleyin yarısına denli deli dolu yayınlanmaya bitmeme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?