Dünya

Tunus yargısı, Gannuşi ile Merzuki karışma 19 siyasinin mahkemeye gönderme edilmesine değişmeyen verdi

Tunus yargısının, Nahda Hareketi lideri ve Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi ve eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki'nin "seçim ihlalleri işledikleri" suçlamasıyla mahkemeye atıf edilmelerine değişmeyen verdiği bildirildi.

Tunus yargısı, Gannuşi ile Merzuki karışma 19 siyasinin mahkemeye gönderme edilmesine değişmeyen verdi
05-01-2022 22:53
Tunisia

Tunus resmi salık ajansında, başşehir Tunus'taki Asliye Hukuk Mahkemesi Bilgi ve İletişim Bürosu çeşidinden piyasaya sürülen açıklamaya arazi verildi.

Açıklamada, aralarında Gannuşi, Merzuki, Tunus'un Kalbi Partisi Lideri Nebil el-Karvi, eski Savunma Bakanı Abdulkerim Zubeydi, eski Başbakanlardan İlyas el-Fahfah, Yusuf Şahid, Mehdi Cuma ve Hamadi el-Cibali'nin de bulunmuş olduğu 19 ferdin "seçim ihlalleri işledikleri" suçlamasıyla mahkemeye atıf edilmelerine değişmeyen verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, mahkemeye sevkine değişmeyen verilenlerin toplumsal iletişim araçları aracılığıyla "gayri yasal intihap propagandası" gerçekleştirmek ve "seçim yasakları zamanında intihap propagandasına bitmeme etmekle" suçlandığı kaydedildi.

Tunus'taki siyasal kriz

Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Temmuz'da duyuru etmiş olduğu dehşet kararlarla parlamentonun çalışmalarını dondurdu ve mebus dokunulmazlıklarını kaldırdı.

Said, 22 Eylül’de dünkü kararnamelerle yetkilerini uzun uzadıya icra organını ağız ağıza kendine bağladı.

Tunus Cumhurbaşkanı, akıbet adına devrimin sene dönümüne biraz çağ kaldığında açıklamış olduğu "siyasi krizden çıkışın kere haritası" ile ülkede 17 Aralık 2022'de er umumi seçime gidileceğini ve o vakte denli Meclis'in mestur kalacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı'nın almış olduğu topu topu bu kararlar, ülkede birlikte çeşit "istisnai durum" oluşmasına kere açtı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?