Yaşam

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı

Kar kalınlığının tahminî 15 santimetreye eriştiği Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, karla savaş ekiplerinin yollardaki dayanıklı mesaisi başladı.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı
02-12-2021 11:00
Tunceli


Kış mevsiminin çetince geçmiş olduğu kentte, birlikte süredir sansasyonel bulunan boğanak kimi alanlarda kar yağışına dönüştü.

Mevsimin evvel karının yağdığı Pülümür'de de köyler, ormanlık alanlar ve dağlar alkan örtüyle kaplandı.

Kar kalınlığının toprak arsa 15 santimetreye eriştiği ilçede, ilkin Tunceli-Erzincan yağız yolunun Cankurtaran mevkisinde sansasyonel bulunan derin sis ve tipi sürücülere tekaüt anlamış olur yaşatıyor.

Yaklaşık 2 bin rakımlı bölgede, Karayolları 86. Şube Şefliğine ilişkin takımlar trafikte arıza yaşanmaması düşüncesince akşam çağ düzentileme yürütüyor.

Ekipler, kar savurma araçları, kepçe, yerdüzler ve kamyonlar ile yol tevsi ve tuzlama emek vermesi yaparak sürücülere tehlikesiz muvasala olanağı sağlıyor.

Valilik koordinesinde şehrin antre ve çıkışlarında da jandarma ve kolluk ekipleri kabilinden kış lastiği denetimi yapılıyor.

Karayolları 86. Şube Şefliği çalışanı Bedri Kırmızıtoprak, gazetecilere icra ettiği açıklamada, şehirde 15 Nisan'a derece karla savaşım emek vermesi yaptıklarını söyledi.

Özellikle Cankurtaran mevkisinde kışın ulaşımın zorlaştığını tabir fail Kırmızıtoprak, "Bu alanda sansasyonel bulunan tipi, derin kar yağışı ve sis zımnında takımlar ve sürücüler sıkıntı çekiyor. Tipide arkadaşlarımızın düşünüm mesafesi düşüyor. Karla savaşım dair muhtelif güçlük yaşadığımız oluyor. Kar küremesi yaptıktan sonradan vasıtaların müreffeh seyretmesi düşüncesince tuzlama emek vermesi yapıyoruz." diyerek konuştu.

Kırmızıtoprak, trafikte arıza yaşanmaması düşüncesince kesintisiz çalıştıklarını belirterek, "Bizlerin biricik gayesi karda kuşatılmış artan yurttaşlarımıza asistan olmak. Vatandaşlarımızın gidecekleri yere şen gitmelerini iletmek düşüncesince 24 sayaç esasına mucibince çalışmaktayız." dedi.

Sürücülerden Alper Can da Trabzon'dan Elazığ'a görmek düşüncesince Tunceli-Erzincan yağız yöntemini kullandığını dile getirdi.

Yoğun sis zımnında Cankurtaran'da düşünüm mesafesinin düştüğünü özetleyen Can, "Karayolları ekipleri bu alanda alternatifleri bariz avlamak düşüncesince şişman savaşım veriyor. Onlar bu mücadeleyi vermese maatteessüf bu metodlar ulaşılmaz olacak." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?