Teknoloji

Tümüyle yerel ana paraya dönüştü, evvel işi Hürjet ve MMU olacak

Havacılık ve savunma endüstrisine Türk-İngiliz ortaklı namına ulama sağlayıcı BNA, yola yüzdelik 100 Türk sermayeli Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri namına bitmeme edecek.

Tümüyle yerel ana paraya dönüştü, evvel işi Hürjet ve MMU olacak
25-12-2022 13:09
Ankara

Havacılık ve savunma endüstrisine Türk-İngiliz ortaklı şekilde ulama sağlayıcı BNA, yola yüzdelik 100 Türk sermayeli Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri şekilde bitmeme edecek, Hürjet ve Milli Muharip Uçak (MMU) planlarına ulama sağlayacak.

Nurol Holding ve İngiliz BAE Systems ortaklığı şekilde çalışkanlık yayınlayan savunma ve havacılık firması BNA'da katılma yapısı değişti. BAE Systems'ın yüzdelik 49 hissesinin Nurol Holding'e devriyle şirket, Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ ismi ve yüzdelik 100 Türk sermayeli şekilde bitmeme edecek.

Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ Genel Müdürü Eray Gökalp, AA muhabirine, firmanın dünkü yapısının sağlayacağı avantajlar, bitmeme fail ve planlanan planlara ilişikli açıklamalarda bulundu.

Nurol-BAE Systems eş girişiminin 2016 yılının ikinci yarısında faaliyetlerine başladığını tabir fail Gökalp, bu katılma süresince, şirkette havacılık dalının mecburi kıldığı kâffesi altyapının başarıyla kurulduğunu, hedeflenen ciddi teknolojilerin kazanımı düşüncesince yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Son dönemde, hem Türkiye'de faziletkâr kuma ivmeyle geliştirilmekte bulunan dünkü soy sop havacılık teknolojilerinin, bununla birlikte BAE Systems'ın faziletkâr eklenmiş değeriyle başlatılarak sürdürülen ecnebi dünkü soy sop havacılık programlarının yetenek ihtiyaçlarının, sektörde elan çalışan peyda etmek yerine değme dü ortağın da odağını yeni baştan gözden geçirmesini mecburi duruma getirdiğini vurgulayan Gökalp, şöyleki konuştu:

"BNA'nın iş stratejisi, değme dü ortağımızın da değerlendirmeleri ile baştan şekillendirilmek az daha yeni baştan ele fiş ve katılma dönemi müzakereleri sonunda başlatıldı. BAE Systems, Türkiye pazarındaki stratejisi ile ahenkli olarak, kâffesi hisselerini Nurol Holding'e havale hesabına oydaş oldu. Böylelikle, değme dü eş da öz stratejilerine makul yolu belirleyerek Türk havacılık sektörüne değişik ulama sağlamaya bitmeme ika önünde anlaşmaya vardılar. Ancak senelerce açılan bu kalburüstü ve çelimli işbirliği, havacılık sektöründe ayrımlı platformlarda ve makul zamanlamada yeni baştan alevlendirmek az daha değme devir bitmeme edecektir. Nurol Holding, savunma ve havacılık sektöründeki ulusal hamleye aldırmaz tükenmek üzere, gelişen teknolojileri yakından takibat etmekte, lazım yatırımları yapmakta ve sonsuz gelişmeyi hedeflemektedir. Nurol Holding, savunma sanayisinde FNSS, Nurol Makina, Nurol Teknoloji kadar güzel ve kıymetli girişimlerinin beraberinde ülkemizin önceki 100 salname havacılık arzusu ve doğacak hedeflerinde en çalışan biçimde katkıyı gelmek az daha BNA'ya bulunan erkincilik ve desteğini temdit kararlığındadır. Yüzde 100 yerel kapital yapısıyla dolayısıyla bitmeme fail şirketimiz, hem Nurol Holdingin çelimli birikim ve altyapısıyla, bununla birlikte yalnızca yerel ve nitelikli mühendislik iş gücüyle, Savunma Sanayii Başkanlığının stratejilerine makul kuma biçimde Türk havacılık ve savunma sanayisi planlarına dayanaklık etmek sağlamaya bitmeme ediyor. Sektörel deneyimimizin Nurol Grubunun çelimli yapısıyla birleşmesi ve sonunda savunma sanayimize yerel katkının en fevk kurda sağlanabilecek olması hepimizi heyecanlandırıyor."

- orijinal analizör artacak, uygulayım bilimi ülkede kalacak

Hisse dönemi sonra firmanın ismi ve logosunun baştan sona değiştiğini tamlayan Gökalp, "Yeni unvanımız, şirketimizin iş odağıyla ahenkli olarak, Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemleri AŞ (Nurol Controls & Avionics Systems-Nurol CAS) şekilde belirlendi. Yönetim Kurulundaki 7 üyemizin hepsi Nurol Holdingin muhterem yöneticilerinden ve sektörde tecrübeli hevesli kişilerden oluşacak." dedi.

Gökalp, devim bilimi ve elastik yapıyı, inovatif düzentileme yaklaşımını, bulunan kapital ve insanoğlu kaynaklarını elan da geliştirerek bitmeme edeceklerini tabir etti. Gökalp, "Karar mekanizmalarımızın elan çabuk işleyeceği, BNA kurgusundaki hedefleri ön planda tutarık elden havacılık dalında değil, gök ve öbür savunma sanayi platformlarında yenilikçi, kompetitif ve inanılır çözümlere odaklanacağımız kuma çevrim olacak." diyerek konuştu.

Yüzde 100 ulusal kuma işbirliği yapısının sağlayacağı avantajlara ilişikli ise Gökalp, "Savunma sektöründeki en ehemmiyetli meselelerden biri, dışa bağımlılığı ortadan kaldırarak diyar zarfında ibdai mahsul ve analizör oluşturmak. Yüzde 100 yerel kuma işbirliği olduğumuzda bunu gelmek ve ortaya çıkan değişen teknolojinin devletimizde kalmasını gelmek baş döndürücü elan mümkün. Öte taraftan birtakım erek devletlerde Türk savunma sanayisi ürünlerine bulunan merakı gitmek mümkün. Zamanı ulaştığında öz tasarımımız bulunan birtakım mamüllerin bu devletlerde de istihsal altyapısını ihdas etmek bu pay yapısıyla baş döndürücü elan bedava olacaktır. Nurol Holdinge ilişikli kuruluşlarının, ıssız el altında diyar haricinde kurmuş bulunduğu iş birliklerinin de bizlere yardımı kuma tomar olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- Hürjet teslimatları başladı

Şirketin kuruluşunda havacılıkta inanma kritiklik seviyesi faziletkâr bulunan kontrol, özerklik ve birtakım aviyonik sistemlere odaklandıklarını özetleyen Eray Gökalp, bu çalışkanlık alanları kapsamında arama teknolojileri altında yazılım ve tesisat derin pervaz kontrol, motosiklet arama ve fariza arama sistemleri bilhassa peyda etmek üzere, öbür tayyare sistemleri arama birimleri, uçucu kabini arama üniteleri ve arttırma şekilde yakıt, hidrolik, iklimlendirme dizge ast birimlerinin geliştirilmesine müteveccih icraat yaptıklarını söyledi.

Almanya'ya ihracatı kapsayan, baş döndürücü gayeli doğal doğal taş yağı lambası türbin motosiklet arama sisteminin geliştirmesini tamamlayıp MTU-Safran ortaklığı ile müesses AES firmasına teslimatları tamamladıklarını tabir fail Gökalp, Uçuş Kontrol Sistemi teknolojileri geliştirilmesi düşüncesince bilhassa pervaz arama bilgisayarı ve çalışkan uçucu kumandaları ile ilgilendiren enfrastrüktür ihya çalışmalarına derin himmet ve pınar harcadıklarını belirtti.

BAE Systems'ın İngiltere'de yürüttüğü "sanal gerçeklik" tabanlı insanoğlu makina arayüzü ast bina ihya ve birtakım insansız iklim ara bulucu konsepti emekleri ile araştırı ihya planlarında arazi aldıklarını dile getiren Gökalp, "sanal gerçeklik" ihya projesi ile BAE Systems Chairman Ödülleri'nde "Business Leader" ödülüne müstahak görüldüklerini aktardı.

FNSS düşüncesince afiyet izlem ve arama sisteminin ihya projesinin bildirme etabına geldiğini bildiren Gökalp, şunları kaydetti:

"Hali el altında Hürjet programı düşüncesince aviyonik arama panelleri ihya kapsamında TUSAŞ'a civar mahsul teslimatlarımıza başlamış durumdayız. Milli Muharip Uçak Programı kapsamında gene TUSAŞ'a mahrukat sistemleri dizge mühendisliği desteği sağladık ve aviyonik sistemler ile ilgilendiren şekilde bilirkişi mühendislik desteği çalışmalarımız bitmeme ediyor. Yakıt dizge birimlerinin yerlileştirme planlarında arazi edinmeyi hedeflemiş durumdayız. Verdiğimiz muhtelif tekâlif var. Ülkemizdeki havacılık programlarında elan kuma tomar arazi bildirme etmek ve eklenmiş bedel gelmek az daha yaptığımız ve derece derece küsurat girişimlerimizin DOĞRU devirde çıktılarını görmeyi istek ediyoruz."

Gökalp, AR-GE gayeli başlattıkları Alesta isminde insansız iklim ara bulucu fehva çalışmasının arama ve özerk teknolojiler düşüncesince baş döndürücü güzel kuma ortam oluşturduğunu tabir ederek, bu platformu elan çalışan kullanarak, dizge uygulayım bilimi tedarik seviyelerini artırmayı planladıklarını kaydetti.

Eray Gökalp, arama ve özerk sistemler mevzusunun infaz sektörü kuma tomar olduğundan, geliştirdikleri altyapıyla, havacılığın indinde otomotiv, gök sanayisi kadar ayrımlı sivil polis polis ve askeri platformlarda da arazi edinmeyi amaçladıklarını vurguladı.

- Almanya ve İngiltere ihracatlarını abartma hedefi

Nurol Kontrol ve Aviyonik Sistemlerinin, havacılık, gök ve savunma sanayisinin gerekseme duyduğu, daha teşebbüste bulunulmamış ve dışa bağımlılığı geçindiren ciddi teknolojileri ülkeye vermek düşüncesince çalışacağını dile getiren Gökalp, toptan rakiplik gücüne nail ve geliştirdiği ürünler ile dış satım yapabilen kuma kululuş peyda etmek hedefleriyle dolayısıyla bitmeme edeceğini söyledi. Gökalp, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ana hedefimiz, devletimizde çabucak gelişen havacılık, gök ve savunma programları için, odaklandığımız teknolojiler ile, ana dizge üreticilerimizin inanılır ve nitelikli ast yüklenicisi olabilmek. Bunu gerçekleştirebilmek ve sürdürülebilir duruma getirebilmek yerine lazım kurumsal adımları atacağız. Almanya ve İngiltere'ye hazırlamaya başladığımız dış satım niteliğindeki projeleri, elan da uzun uzadıya sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bu manada kululuş yeteneklerimizi ve ürünlerimizi tanıtabilmek düşüncesince ilgilendiren kümelenme, fuar ve etkinliklerde arazi alacağız. Üniversite sanayi iş birliklerimizi, ilmî dünkü yaklaşımlar üretme, araştırma-geliştirme projelerimize dayanaklık etmek ve nitelikli insanoğlu deposu yetiştirme gayeli şekilde genişleteceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?