Gündem

'TRT World Citizen Ödülleri' sahiplerini buldu

TRT kabilinden planlı "TRT World Citizen Ödülleri"nin 2020 ve 2021 yılları kazananları törenle ödüllerini aldı.

'TRT World Citizen Ödülleri' sahiplerini buldu
26-11-2022 05:08
İstanbul

TRT'nin içtimai hata girişimleri arasındaki, önceki şekilde 2017'de "Pozitif değişime esin olmak" ilkesiyle yola çıkan "TRT World Citizen Ödülleri", Kuruçeşme'deki kuma otelde planlı törenle 5 ayrımlı kategoride sahiplerini buldu.

Törende mütekellim TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, ödüle müstahak görülenlerin esenlik hayatına katkılar sunduğunu dile getirdi.

Sobacı, "Sözün ve eylemin uyumu, samimiyetin en iri göstergesidir. Bugün dünyanın en baş döndürücü gerekseme duyduğu şey, ahacık bu samimiyettir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Daha adaletli kuma evren mümkün' çağrısı ve ortaya koyduğu içtenlikli reçete, 8 milyara vasıl evren nüfusunun tamamına oluşturulan kuma doğruluk ve olanak kapısıdır. Dünya bundan sonradan kuma değişmeyen özgülemek zorunda. Ya aralanan bu kapının kapanmaması düşüncesince değme kuma abuhava ve mutluluk başkanı elinden geleni meydana getirecek ve ya görmezden hulul rahatlığının acı sonuçlarına katlanacak." ifadelerini kullandı.

İçinde bulunulan asrın sağlam baş döndürücü toptan sınamanın, sıkıntının ve savaşın ziyasız gölgesi altında ilerlediğini aktaran Sobacı, salgın, besin krizi, toptan istinas ve erke krizi kabilinden toptan sorunların yaşandığından uydurma etti.

Sobacı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye, tarafların kuma araya geldiği, hastalıkların konuşulduğu, hal üretildiği kuma abuhava ve sulh merkezi şekilde topu topu imkanlarını seferber ediyor. Etkileri toy gıcır geçmeye süregelen Kovid-19 müstevli sürecinde Türkiye, 150’den kuma tomar ülkeye insanca ve tıbbi yardımda bulundu. Henüz salgının önceki aylarında bu yardımlar başladı. Hangi ülkenin neye gereksinimi var ise en endamsız müddette ulaştırılması düşüncesince dikkatli kuma geri hizmet emek özgülemek gerçekleştirildi.

Son zamanın en ehemmiyetli toptan meselesi Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ise İstanbul, tarafların kuma araya geldiği, diyalog ortamına olanak sağlayıcı yegâne toprak oldu. Bu savaşın kuma kararı şekilde iri kuma besin krizine sebep olacak hububat sorunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yaşama geçirilen hububat koridoru ile çözüme ulaştı. Şimdi ise bu tahılın adaletli dağıtımı ve fukara devletlere de kavuşması düşüncesince mücahede sarfiyat ediyoruz. Bu çabalar fakat ve fakat 8 bilyon insanoğlunun eş kaderine mümin ve hepsini denk kurda önemseyen adaletli kuma perspektifin yansımasıdır. Sözün ve eylemin ahenk süresince ilerlediği kuma santimantalite göstergesidir. Bu bağlamda, Türkiye’nin amme yayıncısı şekilde hepimiz de 'özü lafı insan' mottomuzdan hareketle sesi duyulmayanların sesi olmayı kuma fariza benimseme ediyoruz."

Konuşmaların arkası sıra kazananlara ödülleri ikram edildi.

2021 "İletişimci Ödülü"nü Eman Askar'a ikram fail sanatkâr Orhan Gencebay, TRT'yi hakeza kuma aktiflik düzenlemiş olduğu düşüncesince kutlama kartı etti.

Gencebay, "Gönül yılgı geniştir. mühim bulunan candan vermektir. Bu ödülleri sağlayan TRT'mizi kutluyorum. TRT'miz Türkiye'mizde en iri vazifesini kusursuz yaparken bundan sonradan dünyaya taştı. Dünyayla elhak ilgileniyordu fakat bundan sonradan görüyorum ki TRT’miz değme mevzuda dünyayla ilgilendiren emek özgülemek yapacak." sanarak konuştu.

Yeni kuma resimlik emek vermesi bünyesinde bulunduğunu dile getiren Gencebay, parçalardan birinin isminin da "Canım Türkiyem" bulunduğunu söyledi.

2020 "İletişimci Ödülü"nü Merve Çirişoğlu'na Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, 2021 "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü Ali Bonat namına Mahmoud Ismail'e TRT Genel Müdürü Sobacı, 2020 "Gençlik Ödülü"nü Aikokul Bolotbekova'ya TRT Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Yılmaz, 2020 "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü Ömer Salman'a AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve 2021 "Eğitimci Ödülü"nü Sharih Shiwan'a Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün ikram etti.

Ödül meydan öbür adlar şöyle:

2020 "Eğitimci Ödülü" Samuel Isaiah, 2020 "Yılın Dünya Vatandaşı Ödülü" Waheed Arian, 2021 "Gençlik Ödülü" Melati Wijsen-İsabel Wijsen, 2021 ''Yılın Dünya Vatandaşı Ödülü" Hayri Dağlı.

Bu arada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ayrıksı kuma programı zımnında rütbe törenine katılamadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?