Ekonomi

TİM 4 ilde geçmiş aşamada 1000 taşımalık ve ihdas mesken yapacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenenler düşüncesince Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da toplanmış 1000 taşımalık ve prefabrik mesken nesir edecek.

TİM 4 ilde geçmiş aşamada 1000 taşımalık ve ihdas mesken yapacak
23-02-2023 11:06
İstanbul

TİM'den meydana getirilen açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli toplamda 11 ili etkileyen depremlerin elden peşi sıra iane seferberliği başlatan TİM, afetzedelerin arızi korunma problemininin çözümü düşüncesince de kolları sıvadı.

TİM, depremde en iri yıkımın yaşandığı merkezlerden Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da mecmu 1000 parça taşımalık ve prefabrik ev nesir edecek.

Açıklamada değerlendirmelerine arazi sunulan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'nin hâlâ ilkin benzeşim görülmeyen büyüklükte müşterek sarsıntı afetiyle huzur karşıya bulunduğunu belirtti.

Gültepe, depremin peşi sıra kâffesi Türkiye'nin eşine az rastlanan müşterek el birliği örneği sergilediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"61 dış satımcı birliğimizle TİM'in öncülüğünde ve AFAD'ın koordinasyonunda semt düşüncesince iane seferberliği başlattık. İlk evrede battaniye, kıyafet, ayakkabı, besin malzemesi, çocuk maması ilkin iktisap etmek kıl payı aceleci gerekseme malzemelerinin sevkiyatını yaptık. Devamında da AFAD'ın güncellediği gerekseme listeleri doğrultusunda iane malzemelerinin sevkiyatına bitmeme ediyoruz. Bugüne genişliğinde facia bölgelerimize yüzlerce TIR dolusu iane materyali gönderdik. Zorlu şita koşullarında depremzedelerin arızi korunma ihtiyacının karşılanması iri ehemmiyet taşıyor.

İhracat ailesi adına bu mevzuda da günah üstüne alıyor ve TİM Konteyner&Prefabrik Konut Projesi’ni yaşama geçiriyoruz. Depremin en baş döndürücü yıkıma bozukluk bulunduğu Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya’da önceki etapta bin parça taşımalık ve prefabrik ev nesir edeceğiz. 21 metrekarelik taşımalık ile 30 metrekare büyüklüğündeki prefabrik konutları elektrik, bembeyaz su ve atılmış su altyapısı anık biçimde konfirmasyon edeceğiz.

İlk etapta tahminî 5 bin depremzedenin barınacağı konutların hayat ünitelerini de TİM adına karşılayacağız. Zorlu şita koşullarında depremzede düşüncesince barınmanın dirimsel önemde bulunduğunu biliyoruz. Bu sebeple baş döndürücü aceleci cereyan edeceğiz. İnşallah mart ayının üçüncü haftasından itibaren, şu demek oluyor ki müşterek ay sonradan konutların teslimine başlayacağız."

"Barınma problemininin çözümü normalleşme düşüncesince de ehemmiyet taşıyor"

Geçici korunma rahatsızlığına hal sağlanmasının alanda normalleşme düşüncesince dirimsel ehemmiyet taşıdığını tamlayan Gültepe, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Depremzedelerin alışılagelen yaşama adaptasyonu düşüncesince himmet belirtmek zorundayız. Fabrika ve işletmeleri çalışkan bir duruma getirip, vatandaşlarımızın özlük bölgelerinde baştan düzentileme yaşamına dönmelerini sağlamalıyız. Bu hem bölgemiz bununla beraber Türkiyemiz düşüncesince sonuç aşama önemli. İnsanımızın yaşamını kolaylaştırmak düşüncesince taşımalık ve prefabrik konutları düzenli uran bölgelerinin yanına konumlandırmayı planlıyoruz. dışsatım ailesi adına kılıç bugüne genişliğinde bulunduğu kabil önümüzdeki çağda de üzerimize düşeni ziyadesiyle yapmanın gayreti ortamında olacağız. Yüreğimiz depremzedelerimizle baş başa çarpmaya bitmeme edecek."

tim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?