Gündem

THY ile Air Serbia'dan esnetilmiş harf paylaşımı anlaşması

Türk Hava Yolları (THY) ile Air Serbia ortada esnetilmiş harf paylaşımı (codeshare) anlaşması imzalandı.

THY ile Air Serbia'dan esnetilmiş harf paylaşımı anlaşması
03-03-2022 13:16
İstanbul

THY Basın Müşavirliğinden meydana getirilen açıklamaya göre, dü iklim yolu firması arasındaki anlaşma, pervaz ağlarındaki arttırma destinasyonlarla genişletilerek, ticari iş birliklerini artırıyor.

Kod paylaşımı anlaşmasına imzalar, herhangi birlikte dü havayolu şirketinin yukarı yöneticileri (CEO) bulunan Bilal Ekşi ve Jiri Marek çeşidinden THY'nin İstanbul'daki Genel Yönetim Merkezi'nde atıldı.

Anlaşma ile Belgrad-İstanbul rotalarında eş pervaz önleyen taşıyıcılardan Air Serbia'nın "JU" marketing kodunun AnadoluJet'in Ankara ve Belgrad arasındaki uçuşlarına, THY'nin "TK" marketing kodunun ise Air Serbia'nın Niş-İstanbul ve Kraljevo-İstanbul seferlerine eklenmesi kararında eş uçuşlar genişletilecek. Böylece bu hatlardaki yolcuların THY'nin şümullü pervaz ağına erişimleri sağlandı.

Her dü havayolunun harf paylaşımı icra ettiği uçuşlar, Belgrad'dan Banja Luka, Tivat, Ankara, İstanbul'dan da Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Dalaman, Gaziantep, Kayseri, Konya, Trabzon, Gazipaşa, Bodrum, Odessa, Kiev, Amman, Kahire, Tel Aviv, Niş ile Kraljevo kendisine sıralandı.

Tarafların tarifelerinin birbirini tamamlayan yapısı ve çapraz etkin anlaşma ile herhangi birlikte dü ortaklık yolcularının problemsiz bağlanak olanaklarından yararlanmaları sağlanıyor.

Ortak uçuşlar, Türkiye'nin en iri şehri ve bölgenin ehemmiyetli birlikte pervaz merkezi İstanbul'dan Belgrad ve ötesine revan yolcuların beraberinde Sırbistan başkenti Belgrad’dan İstanbul ve ötesine gezi fail yolcular düşüncesince aceleci ve akıllıca linkler sunuyor.

"Ülkelerimizin düet ilişkilerinde ehemmiyetli birlikte eklenmiş bedel olacak"

Açıklamada görüşlerine toprak maruz THY Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi Bilal Ekşi, kapsamı esneyen harf paylaşımı anlaşması ile Air Serbia ile bulunan bulunan iş birliğini geliştirmekten talih duyduklarını belirtti.

Sırbistan, Türkiye ve Balkanlar'daki nice destinasyonda toy eş uçuşların devreye girmesiyle yolcuların elan seçenekli birlikte erişim imkanından yararlanmaya başladıklarını kaydeden Ekşi, "Önümüzdeki devirde çapraz hatların artırılması yoluyla yolcularımıza elan aşkın pervaz alternatifi sunmayı umuyoruz. Anlaşmanın genişlemesine sağladıkları katkıdan dolayı Sayın Marek ve kadrosuna de bu vesileyle teşekkürname buyurmak isterim. Bu evolüsyon tek şüphesiz, ülkelerimizin düet ilişkilerinde de ehemmiyetli birlikte eklenmiş bedel olacaktır." ifadelerini kullandı.

Air Serbia Üst Yöneticisi Marek ise THY ile ticari iş birliğinin gelişiminin 2020 yılı ortalarında iklim trafiğini ağız ağıza muhavvil toy insan koronavirüs salgınından elden biraz ay sonradan başladığını belirtti.

Süreci engin eş güdümlü buyurmak mecburiyetinde kalmalarına karşın pervaz noktaları ortada sonuç etap değerli birlikte iş donanmasına devamında toy noktaları da arttırma ederek imza atmayı başardıklarına dikkati çekici Marek, "İki iklim yolu arasındaki harf paylaşımı iş birliğinin büyümesine zaman burada şahsen imza atıyor olmaktan öz saygı duyuyorum. İki CEO kendisine birlikte arada oluşumuz, doğacak aylar ve seneler için, umuyorum ki pandeminin kilo vermesi ve iklim trafiğinin global kendisine toparlanması ile elan da düzenli birlikte iş birliğinin şekillenmesini sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?