Gündem

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünden Marmaray’daki zamlı tarifeyle ilgili açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ilişkin TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünden, Marmaray hattında uygulanmaya başlanan zamlı tarifeyle ilgili açıklama yapılarak, “Marmaray hattında uygulanmaya başlamış olan zamlı tarife, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kabilinden kurum

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünden Marmaray’daki zamlı tarifeyle ilgili açıklama
01-01-2022 23:44

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ilişkin TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü'nden, Marmaray hattında 1 Ocak itibarı ile uygulanmaya başlanan zamlı tarife hakkında bağlanmış açıklama yapıldı.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü'nden meydana getirilen açıklamada, kurumun tamamı itirazlarına karşın zamlı tarifenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi kabilinden yürürlüğe konulduğu söylenerek, en çelimsiz müddette türel sürecin başlatılacağı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadeler arazi aldı:
“1 Ocak 2022 zamanı itibarı ile Marmaray hattında uygulanmaya süregelen zamlı tarife, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kabilinden kurumumuzun tamamı itirazlarına karşın hukuksuz müşterek biçimde yürürlüğe konulmuştur. 2 Ağustos 2021 tarihinde İstanbul'daki tamamı Toplu Ulaşım hatlarına yüzdelik 15 zam yapılmışken İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5 ay sonraları UKOME Kuruluna gine zam etme teklifi getirmiştir. 16 Aralık 2021 tarihinde UKOME gündemine İBB kabilinden getirilen yüzdelik 36'lık zam teklifi UKOME Kurulunca faziletli bulunarak reddedilmiştir. 24 Aralık 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi kabilinden İETT, Metrobüs, Metro engelleme tamamı Toplu Ulaşım hatlarına yüzdelik 36'lık zam teklifi gine gündeme getirilmiş ve TCDD temsilcilerimiz ile beraberce UKOME Kurulu üyelerinin çoğunluğu ile zam teklifi faziletli bulunarak yüzdelik 20,28 zam yapılması anlamında bağlanmış yorumlama konulmuştur. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UKOME Kurulunun çokluk itiraz şerhine ve kurumumuzca Başkan musaddak UKOME kararının tarafımıza iletilmeden infaz yapılamayacağının İBB yetkililerine bağlanmış ve namzet adına bildirilmesine karşın türel dayanağı sıfır yüzdelik 36 oranındaki zamlı tarifeyi yürürlüğe koymuştur. UKOME kararlarının yürürlüğe girmesi için, UKOME üyesi kurumların üyelerinin imza periyodunun tamamlanması ve kararın Büyükşehir Belediye Başkanı kabilinden tasdikli olması gerekmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise elan imza süreci eksik ve Başkan kabilinden tasdiksiz tarifeyi UKOME Üyesi kuruluşlara göndermeden, hukuksuz biçimde uygulamaya başlamıştır. Yapılan zammın imza süreci tamamlanmadan ve Başkan musaddak sonucu kurumumuza iletilmeden Teşekkülümüz kabilinden işletilen Marmaray hattına yüklenmemesi düşüncesince Belediye yetkilileriyle yüz kere görüşülmüş bulunmasına ve bağlanmış itiraz ve ikazlarımıza karşın zamlı tarife, Belediye Şirketi Belbim AŞ kabilinden Marmaray turnikelerine yüklenmiştir. UKOME Kurulu kabilinden tasdiksiz ve imza süreci eksik yüzdelik 36'lık bu zammın Teşekkülümüz kabilinden işletilen Marmaray hattında yürürlüğe konulmasından mesul olmadığımızı ve en çelimsiz müddette türel süreci başlatacağımızı kamuoyuna nazikâne duyururuz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?