Gündem

TBMM Başkanı Şentop, Hocalı Katliamı'nın 30'uncu yılı zımnında ileti yayımladı

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Savaşmanın da vicdanı ve hukuku olduğuna mümin kadim ortak medeniyetin personelleri kendisine hafızalarımızda en ciddi cezaya mahkum ettiğimiz bu katliama karşı, arsıulusal maşer hala üç maymunu oynamaktadır." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, Hocalı Katliamı'nın 30'uncu yılı zımnında ileti yayımladı
26-02-2022 11:54
TBMM

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 1992'de Ermeni güçlerince kaynaklanan katliama gönül rahatlığı arsıulusal topluluğun hala "üç maymunu oynadığını" belirterek "Tek millet, dü mutluluk adına Türkiye; Azerbaycan'ın DOĞRU mücadelesinde indinde olmaya külliyen bitmeme edecektir." ifadesini kullandı.

Şentop, Hocalı Katliamı'nın 30'uncu yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, Hocalı şehitlerini rahmet ve saygıyla yad ettiğini belirtti. Mesajında, "Kederde ve sevinçte ezel ebet baş başa olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimize başsağlığı diliyorum." ifadesine toprak verici Şentop, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece, Azerbaycan'ın Kura ve Aras nehri arasındaki yurt toprağı Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı'da Ermenistan askerlerinin saldırısında 83 çocuk, 106 eş ve 70'i nemli edinmek kadar 613 Azerbaycan Türkü'nün katledildiğini hatırlattı.

"Çocuk, eş ve yaşlıları azap ederek cellat mükemmel ve korkaklar güruhu, sekiz aileyi ağız ağıza namevcut etti ve 487 kişiyi ağırbaşlı yaralayarak hastalıklı bıraktı. 1275 kardeşimizi hava aldılar; hava alınanlardan 68’i kadın, 28’i çocuktu. Akıbetini bilemediğimiz 150 kardeşimiz ise çağ hala kayıptır." laflarıyla katliamı özetleyen Şentop, mesajında şunları kaydetti:

"Savaşmanın da vicdanı ve hukuku olduğuna mümin kadim borda bordaya medeniyetin çalışanları adına hafızalarımızda en ağırbaşlı cezaya mahkum ettiğimiz bu katliama karşı, arsıulusal maşer hala üç maymunu oynamaktadır. Azerbaycanlı kardeşlerimiz 30 sene geçmiş meydana mevrut Birinci Karabağ Savaşı'nda verilen kaldıkları ıssızlık ve katliamın bedelini 2020 senesinde 44 devir devam eden şöhretli borda bordaya destanla ödeterek tarihlerinde toy borda bordaya sahife açmış ve böylecene Hocalı Katliamı'nın acısına çare olmaya çalışmıştır. Ancak buna karşın hunharcasına katledilen masumların kaybı yüreğimizdeki sıcaklığını korumaktadır.

Türkiye adına 20. asrın sonlarında, güya sivilize dünyanın gözü uğrunda gerçekleşen ve arsıulusal borda bordaya zeval adına resmi benimseme görmüş bu soykırımı, tarihin karaca lekelerinden bir tanesi adına katiyen unutmayacağız. Bütün insanlığın dersler çıkartması, 21. yüzyılda hortlayan barbarlığın trajediye dönüşen sonuçlarıyla vicdani saymanlık yapması ve apayrı Hocalılar yaşanmaması düşüncesince bu acıyı herhangi borda bordaya sene dünyaya hatırlatmaya bitmeme edeceğiz. Hocalı Katliamı'nda yaşamını kaybeden ve vatanları düşüncesince yiğitçe savaşçı dört başı mamur şehitlerimizi borda bordaya defa şimdi rahmet ve saygıyla anıyorum. Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Tek millet, dü mutluluk adına Türkiye; Azerbaycan'ın DOĞRU mücadelesinde indinde olmaya külliyen bitmeme edecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?