Dünya

Suudi Arabistan ile Bahreyn'den sonradan Kuveyt de Lübnan Büyükelçisini arka çağırdı

Kuveyt, Lübnan Büyükelçisi Abil Al Süleyman el Kannayi'yi arka davet sonucu aldı

Suudi Arabistan ile Bahreyn'den sonradan Kuveyt de Lübnan Büyükelçisini arka çağırdı
30-10-2021 14:09
Beyrut

Kuveyt resmi ajansı KUNA'da, Dışişleri Bakanlığı'na ilişik çelimsiz birlikte izah yayınlandı.

Açıklamada, Kuveyt'in Beyrut Büyükelçisi Kannayi'nin acele birlikte halde danışma düşüncesince ülkeye art çağrıldığı, Lübnan'ın Kuveyt'teki Maslahatgüzarının da 48 zaman ortamında ülkesine dönmesinin bildiri edilmiş olduğu belirtildi.

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin Yemen'le alakadar kendisine Riyad yönetimini eleştiren açıklamaları üstünde evvel Suudi Arabistan, arkası sıra da Bahreyn, Lübnan'daki Büyükelçisini art çağırmıştı.

Lübnan Enformasyon Bakanı'ndan Riyad'a Yemen suçlaması

Kardahi, şimdi evvel katılmış olduğu ve 27 Ekim'de gösterilen birlikte monitör programında Husiler ve Yemen'e bağlı birlikte istifham üstünde Riyad'ı suçlayıcı ifadeler kullandığı birlikte değerlendirmede bulunmuştu.

"Hizbullah üzere Husilerin de silahlı birlikte teşkilat kendisine öz toprağını savunduğunu düşünüp düşünmediğine" bağlı soruya Kardahi, "Tabii ki toprağını koruyor. Şahsi görüşüm, Yemen'de bu savaşın sona ermesi gerekiyor. Savaş uçaklarıyla evler, binalar, köyler ve kentler saldırılara sunulan kalıyor." cevabını vermişti.

Enformasyon Bakanı Kardahi'nin bu ifadeleri üstünde Başbakan Necib Mikati, bağlanmış birlikte izah yayımlamıştı.

Açıklamada, Kardahi'nin gözaltı görevine başlamadan evvel birlikte monitör programında Yemen'le alakadar kimi ifadeler kullandığı, bunun tek halde şu anki konumunu yansıtmadığı belirtilmişti.

Kardahi'nin açıklamalarının reddedildiği vurgulanırken bahis konusu ifadelerin tek halde Lübnan'ın Arap devletleri ve başta Suudi Arabistan ile bulunan siyasetini yansıtmadığı kaydedilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?