Sağlık

Stajyer olarak girdiği eczanenin patronu oldu

Aydın'da 50 senedir misyon verici Sağlık Eczanesi'nde 4 sene önceki staja süregelen Raziye Şule Cengiz, yetişmen olarak işe başladığı eczanenin patronu oldu. Eczaneyi 50 senedir işleten ve işini ehline devretmenin gururunu yaşadığını tamlayan Aydın'ın en mümessil eczacısı

Stajyer olarak girdiği eczanenin patronu oldu
23-12-2022 20:06

Aydın Efeler Doğu Gazi Bulvarı üstünde işlev sağlayan Aydın'ın en emektar eczanelerinden bir tanesi bulunan Sağlık Eczanesi planlı törenle toy malikine devredildi. Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, Aydın emektar Milletvekillerinden Mehmet Erdem ve keyif topluluğunun koyu nazarıitibar gösterdiği açılışta Aydın'ın keyif sektöründe remiz adı biçimine mevrut eczanenin adının değişmeyeceği belirtildi.

Sağlık sektöründe işlev vermeyi müşterek uğraştan mavera kişiye sunulan bedel olarak gördüğünü tamlayan dinç eczacı Raziye Şule Cengiz, kendisinin bu günlere gelmesinde emeği bulunan ilkin ailesi iktisap etmek az daha her kişiye teşekkürname etti.
Eczacılığın bildik zamanı gelişigüzel ne denli 14 Mayıs 1839 olarak bilinse de adamlık zamanı denli geçmişi bulunan müşterek mesleği yürütme ettiklerini tamlayan Sağlık Eczanesi'nin toy sahibi Raziye Şule Cengiz, “Eczacılık çocukluğumdan buyana hayalimdeki meslekti. Üniversite tahsilimden sonradan Necla Ablamızın beraberinde staja başladım. Stajımı tamamladıktan sonradan burada işe başladım. Şimdi de 50 salname eli uz müşterek eczanın elinden bu eczaneyi devralmanın mutluluğunu yaşıyorum” diye bireylere yararlı iktisap etmek düşüncesince elinden geleni yapacağını söyledi.

Güldemet Kızıl

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?