Spor

Spor tutkunu gencin 42 madalya ile 4 çalıştırıcılık ve 2 yargıcılık vesikası var

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu talebesi 24 yaşındaki Hamza Şimşek, ayrımlı branşlarda kazanılmış olduğu 42 madalyanın beraberinde 4 çalıştırıcılık ve 2 yargıcılık belgesinin de sahibi.

Spor tutkunu gencin 42 madalya ile 4 çalıştırıcılık ve 2 yargıcılık vesikası var
09-12-2021 12:38
09-12-2021 12:38
Çorum

Bursa'nın ortak köyünde dünyaya mevrut Hamza Şimşek, işyar babasının fariza noktayı değişikliklerinden naşi 8 ayrımlı ilde yaşayıp nice spor branşını deneyim fırsatı buldu.

Satranç ile başladığı spor kariyerine atletizm ile bitmeme fail Hamza Şimşek, sakatlanınca sporun süresince ikamet etmek düşüncesince çalıştırıcılık ve hakemliğe yöneldi. Bu tam bocce ile tanışan Hamza Şimşek, bugüne genişliğinde atletizm, satranç, masa tenisi, futbol, voleybol, bocce, yüzme branşlarında 42 madalya kazandı.

Hamza Şimşek, AA muhabirine, köyde yaşamış olduğu müddette fiziksel kendisine güçlendiğini, kentte önüne mevrut fırsatları değerlendirip aşırı fiilen ayrımlı branşlarda dereceler elde ettiğini söyledi.

İlk derecesini ilkokuldayken Küçükler Satranç Turnuvası'nda aldığını tamlayan Hamza Şimşek, "Sonra Manisa'da okullar arası turnuvada 1500 mt. koşuda il birincisi oldum. Dizimdeki pot zımnında ortak müddet koşamayacağım düşüncesince atletizm antrenörlüğü ve hakemliği belgelerini aldım. Daha sonraları masa tenisi, hentbol, bocce antrenörlüğü belgeleri de aldım. Sakatlığımın bariyer olmamasından naşi bocce sporuna yöneldim. Hem antrenörlüğe hem sporculuğa bitmeme ettim. 27-31 Ekim'de Antalya'daki arsıulusal şampiyonada 9'da 9'luk galibiyetle ortak numara oldum." sanarak konuştu.

Hamza Şimşek, 2018'de Hitit Üniversitesi BESYO'yu kazandığını anlatarak, "Antrenörlük eğitimi akıbet derslik öğrencisiyim. Atletizm ve bocce branşlarında çalıştırıcılık yapıyorum. Boccede 17 öğrencimin 14'ü okullar arası şampiyonada il birinciliği kazandı. Antrenörlükten kazandığım parayı öğrencilerime materyal kabul etmek ve onları ayrışık müsabakalara atmak düşüncesince kullanıyorum. Desteğimiz olsa aşırı elan güzel oluruz fakat daha aşırı tanıdık ortak spor bulunmadığı düşüncesince bizlere dayanak noktası sağlanmıyor." ifadelerini kullandı.

Sporun ayrımlı branşlarında kendini imar etmek düşüncesince aşırı savaşım ettiğini dile getiren Hamza Şimşek, şu şekilde bitmeme etti:

"Ailem teoloji fakültesi okumamı isterken, ego spor bilimleri sahasını istiyordum. Ailemin arzusu hesabına teoloji fakültesine girdim fakat spor bilimleri bölgesinden vazgeçmedim. İlahiyat fakültesini 2 yıl okuduktan sonraları bıraktım. O çağda ahali yetişek merkezlerinin sert yakıtlı radyatör ateşçisi, satı görevlisi kabil kursları yardımıyla aldığım belgelerle ortak yandan da iş dünyasına atılarak mülk biriktirdim ve bu parayla spor bilimleri fakültesi düşüncesince mukteza yetişek ve ağırşak masraflarımı karşıladım. Yeri geldi inşaatlarda çalıştım ve böylelikle mukteza yetişek ve kursları tamamlayarak Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini kazandım."

Hamza Şimşek, ömrünün sonuna genişliğinde sporun süresince ikamet etmek istediğini vurgulayarak, "Spor benim düşüncesince hayat seçimi ve bunu mesleğim kendisine bitmeme etmek istiyorum. Şimdiye genişliğinde ayrımlı branşlarda nice organizasyonda 42 aşama elde ettim. Atletizm, hentbol, masa topu ve bocce branşlarında antrenörlüğe, yüzme ve atletizmde hakemliğe bitmeme ediyorum. Bundan ahir geçmiş amacım ulusal sportmen unvanını alıp, ülkemizi arsıulusal organizasyonlarda gururlandırmak, ay duru bayrağımızı göklere çektirmek. Ayrıca spor dalında bilimsel niteliği olan kariyer de gerçekleştirmek istiyorum. Hitit Üniversitesi içerisinde bilimsel niteliği olan unvanlar kazanıp, sporcular beslemek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?