Dünya

SpaceX, 'Crew-4' uçuşu ile uzaya 4 astronot gönderdi

ABD'li uzay taşımacılığı firması SpaceX, "Crew-4" rolü çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na 4 astronot gönderdi. Astronotları haiz "Freedom" ünlü kapsül Falcon 9 roketi ile kalburüstü birlikte biçimde fırlatıldı.

SpaceX, 'Crew-4' uçuşu ile uzaya 4 astronot gönderdi
27-04-2022 12:19
Amerika Birleşik Devletleri merkezli uzay taşımacılığı firması SpaceX 4 astronottan oluşan acemi müşterek kadrosu Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderdi. "Crew-4" anlı şanlı fariza çerçevesinde ilmî araştırı gerçekleştirmek neredeyse ISS'ye revan astronotları haiz "Freedom" anlı şanlı kapsül Falcon 9 roketi ile Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden güzel müşterek halde fırlatıldı. ISS'ye 17 saatte kavuşması ve 6 maaş rolü tamamlaması muhtemel ekipte 3 NASA astronotu ve 1 Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu bulunmuş olduğu belirtildi. Mürettebattaki tababet ve Mars'taki yer kaymaları dair bilirkişi 2 astronotun nice değişik disiplinde ilmî icraat yürüteceği anlatım edildi.

ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk kabilinden kurulan ve Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship kadar uzay misyonu araçlarını içerisinde bulunduran SpaceX, elan evvel de NASA düşüncesince 3 kere kazanmak neredeyse toplamda 6 kere uzaya insanoğlu taşımıştı.

Burak Ersoy

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?