Teknoloji

Sinop'lu hacker Donald Trump’ın sitesini çökertti

Eski Amerika Başkanı Donald Trump'ın genel ağ sitesinin hackleyip, sitede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu birlikte videoyu gösteren Türk hacker ortaya çıktı. Yaptığı eylemi hacktivistlik kendisine tanımlayan Türk hacker, ABD'nin İslam ve Türkiye kini ile Fetul

Sinop'lu hacker Donald Trump’ın sitesini çökertti
20-10-2021 17:44

Eski Amerika Başkanı Donald Trump genel ağ sitesinin müşterek Türk hacker çeşidinden ele geçirilmesi evren gündemine oturdu. RootAyyıldız çeşidinden action.donaldjtrump.com angın siteye 2 güneş ilkin er saatlerde Kur'an-ı Kerim'den Haşr Suresi 19. ayeti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın müşterek videosu eklendi. Yaptığı hisse senedi sonrası RootAyyıldız müstear adını kullanan Can Cebeci geçmiş el ortaya çıkarak İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu.

Sinop'ta canlı ve 19 yaşlarında bulunduğu öğrenilen Can Cebeci, 10 yaşlarından itibaren öğrenmeye başladığını ve bug bounty (ödül avcılığı) yaparak ve siber asayiş uzmanlığı ile yarar sağladığını belirtti. Zarar ita taraftarı olmadığını görüşlerini yaymak düşüncesince hacktivistlik de yaptığını belirtti.

Hedefinin Donald Trump olmadığını Amerika'ya müşterek ileti özgülemek istediğini tamlayan Can Cebeci, "Zarar taraftarı değiliz. Bu ağız ağıza hacktivistlik terimine giriyor. Siyah şapka, parafin kapela derece ayrımlanmış lakin gerçekte bizde ağız ağıza siyasi, dini, siyasal ahval yatmış bulunduğu düşüncesince bizim düşüncesince rastgele müşterek kapela yok. Çünkü bu bizim hakkımıza meydana getirilen müşterek saldırı. Gördüğünüz derece Amerika'nın icap FETÖ icap İslam'a erinç icra ettiği davranışlardan ötürü bizim sesimizi çıkarmamız. Zira Çin elbette Doğu Türkistan'daki bireylere gadir yapıyor, şahıslarda çıkıp posterle bunu gıcırtı ediyorsa bizde bunu internette, genel ağ sitelerinden yapıyoruz. Asıl erek Amerika'nın İslam'a ve Türkiye'ye tutumu yüzünden oldu. Çünkü tığ henüz ilkin Amerika'nın ehemmiyetli eyalet karakollarını da hackleyip tonlarca veriyi açıklanmış ettik. Onun indinde Joe Biden genel ağ adresini de hackleyip Amerika duyum raporlarında arazi almıştık. Burada esas maksat Amerika'nın Türkiye ve İslam'a erinç duruşu” dedi.

MİT personeli yahut kolluk olmadığını, akse çıkarmayı da amaçlamadığını tamlayan Cebeci, “Bazı insanoğlu bizi halkçılık gerçekleştirmek düşüncesince yahut fanatizm gerçekleştirmek düşüncesince yaptığımızı söylüyor. Hayır tığ hemen ülkemizi ve dinimizi dost gençleriz. Burada bizim maksadımız gerçekte dü ülkeyi birbirine düşürüp siyasetçi müşterek akse boşaltmak değil. Bunu da doğrusu on paralık istemeyiz. (Recep Tayyip Erdoğan'ın videosunu koymasıyla ilgili) Birçok bireyin eleştirdiği husus bu aslında. Zira ego ayrıksı müşterek siyasetçiyi koysam bu derece reaksiyon de almazdım. Bu derece ağız dalaşı özelliğine girmezdim. Yani tığ kendisini seviyoruz. Gerek siyasetçi yerinde icap dini yerinde icap Türkiye Cumhuriyeti'ni kalkındığından ötürü seviyoruz. Herhangi müşterek bağımız da yok. Bazı FETÖ'cü gazetelerin yazdığı derece ne MİT elemanıyız ne de kolluk ekipleriyle çalışıyoruz. Tamamen içten sevdiğimiz müşterek liderimiz. Tek başıma yaptım. Bazı eşhas bizi ekip şekilde adlandırıyor. Bu neden anlamadım. Ben müşterek kıta isim şekilde yaptım. RootAyyıldız adını kullanıyorum” diyerek konuştu.

Donald Trump'a da müşterek ileti verici ve henüz ilkin icra ettiği hacktivist eylemlerden bahseden Can Cebeci, “Aslında maksat Donald Trump değil. Çünkü tığ henüz ilkin seçme müşterek zamanlar şu anda Başkan bulunan Joe Biden'ın da genel ağ adresini hacklemiştik. Joe Biden var, Yunanistan İçişleri, Dışişleri, e devleti, emek özgülemek bakanlığını genel ağ adreslerini hackleyip mesajımızı bıraktık. Bunun indinde da Mısır Devlet İstihbarat Servisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa Ulusal Meclisi derece nice yere girdik. Bunları da öbür gruplar derece mahsus müşterek köksüz üstüne değil de şahısların araştırıp görebileceği biçimde yaptık. Donald Trump'a da tığ doğrusu namına biraz kıta eğik adresini aldığımız düşüncesince oraya namına hamiş bıraktık. Gereken mesajları da bıraktık. Burada söylenecek müşterek kıta ileti hemen namına Türkiye Cumhuriyeti'ne sığınıp ihbarcı olmayı öneri ediyorum. Amerika'yla icra ettiği murdar oyunları bizlere anlatmasını söylüyorum. Onu da namına iyice ilettiğimi düşünüyorum. Kendisine ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Ünsal Karka
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?