Yaşam

Sınırlı oranda hazırlanmakta olan lezzet: Kemikli kebap

Kuzunun çabucak eğin bölgesindeki sıska etten yapıldığı düşüncesince hudutlu sayıda hazırlanmakta olan sıska kebap, lezzetini motorin ve zeytinyağının da kullanıldığı sosta ortak güneş bekletilmesinden alıyor.

Sınırlı oranda hazırlanmakta olan lezzet: Kemikli kebap
03-05-2022 15:46
Diyarbakır

Diyarbakır'da kuzu etinden hudutlu oranda hazırlanmakta olan sıska kebaba, motorin ve zeytinyağının da kullanıldığı hususi sosu hoşlanma katıyor.

Tarihi ve kültürel potansiyelinin birlikte ensesi kalın mutfağıyla maruf Diyarbakır'da iç kebabın birlikte sıska kebap da bağ gören lezzetler ortada bulunuyor.

Kuzunun elden arka bölgesindeki sıska etin kullanılması zımnında hudutlu oranda hazırlanmakta olan kebap, süt, sodyum klorür ve zeytinyağının da bulunmuş olduğu hususi hazırlanmakta olan sosta müşterek gündüz bekletiliyor.

Daha sonraları çeşni kullanmadan şişlere takılan sıska et, mangalda kısaca 10 zaman pişirilip, servis ediliyor.

Diyarbakır'ın tarz Sur ilçesinde işletmeci İsmet Evsen, AA muhabirine, 25 senedir bu sektörde görev verdiklerini belirterek, sıska kebabın öne çıkan lezzetlerden bulunduğunu söyledi.

"Kuzu eti değerlendirmek durumundayız"

Kemikli kebabın hayvanın arka bölgesindeki etten hazırlandığını tabir fail Evsen, "Hayvanın arka alanından çıkmış olduğu düşüncesince mahdut halde geliyor. Sınırlı geldiği düşüncesince tığ de hudutlu yapıyoruz. Kuzu eti değerlendirmek durumundayız. Kuzu eti olmadığında et sertleşiyor. Güzel müşterek sıska aşındırmak istiyorsanız kuzu eti bulunmasına da bağ etmeniz gerekiyor." dedi.

Evsen, günce hazırladıkları etlerin bire müşterek gündüz içinde tüketildiğini dile getirerek, "Buraya gelmeden evvel arayanlar var. kent dışından doğacak olanlar arıyor, havale veriyor. Müdavimleri çok. O sebeple öğrenci ermek az buçuk ağır oluyor." diyerek konuştu.

Diyarbakır'ın aşındırmak kültürünün aşırı ensesi kalın bulunduğunu özetleyen Evsen, evlerde yöreye saf aşındırmak yapıldığını, lokantalarda ise gril et, kebap sunulduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?