Yaşam

Sığır balıkçılları biçerdöver ardında eşya avında

Konya'nın Hüyük ilçesinde tahıl hasadının başlamasıyla Beyşehir Gölü kıyılarına yaklaşan tarlalara sürüler biçiminde nazil sığır balıkçılları, biçerdöverin ardına takılıp çekirge ve öteki böceklerle besleniyor.

Sığır balıkçılları biçerdöver ardında eşya avında
27-07-2022 14:06
Konya

Biçerdöver operatörü Tarık Kızılırmak'ın yemlik hasadı icra ettiği tam tarlaya nazil kuşların, kaçışan böcekleri avlaması dron ile görüntülendi.

Kızılırmak, rastgele sene hasat tarihi tarlalarda bu manzaranın ortaya çıktığını, kullandığı biçerdöverin ardındaki kuşların saatlerce çekirge ve böcekle beslendiğini söyledi.

Tarla kenarındaki direklere konan leyleklerin de hasat tarihi alana gelmiş olarak beslendiğini özetleyen Kızılırmak, "Biçilen arazide telaşe bulunduğu müddetçe daima bu kuşları görebilirsiniz. Çekirgeleri, uçar böcekleri yerler. Biz ortak nevi hasat sırasında onların işini kolaylaştırıyoruz. Biz hasat yaparken onların da yanımızda beslenmeleri oldukça güzel. Genelde devir batımında derin oluyorlar. Yüzlercesi mevcut burada. Direklerde de leylekler var. Beyşehir Gölü kenarı bulunduğu düşüncesince bu zamanda buraya muhaceret yapıyorlar. Bu kuşları rastgele sene buralarda görebilirsiniz. Çünkü burada onlar düşüncesince eşya bol." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?