Yaşam

'Sevgi Makası' projesiyle engellilere parasız güzellik salonu hizmeti veriliyor

Sakarya'da 4 güzellik salonu işletmesi kabilinden parasız meydana getirilen yülüme ve zatî görev uygulamasından engellilerin yanında gerekseme malikleri de yararlanabiliyor.

'Sevgi Makası' projesiyle engellilere parasız güzellik salonu hizmeti veriliyor
12-06-2022 12:04
Sakarya

Sakarya'da yaşama geçirilen "Sevgi Makası" projesiyle mânialı bireylerin saç tıraşı ve bakımları parasız gerçekleştiriliyor.

Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneği (SAKENDER) iş birliğiyle engellilerin sosyal yaşama katılmalarını iletmek ve onlara arkalamak gibi "Sevgi Makası" projesi hazırlandı.

Projeye engelleme bulunan 4 kuaför, dükkanlarını değme ayın makul haset mânialı insanlara ayırıyor. Gün süresince buraya mevrut engelliler, saç tıraşı ve ferdî bakımlarını parasız yaptırıyor.

Uygulamadan topluluk eliyle belirleme edilen gerekseme malikleri de faydalanabiliyor.

"Tüm kuaförlerin dayanak vermesini istiyoruz"

Odanın terbiye müdürü Semih Ertürk, AA muhabirine, her insanın mânialı talibi olduğunu, bu şiarla değme ayın ortak gününü onlara ayırdıklarını söyledi.

Tüm engellilerin bakımlarını parasız karşıladıklarını özetleyen Ertürk, "Yetersiz kaldığımızda gayrı perukar dükkânı arkadaşlarımız bizlere dayanak veriyor. Aynı sürede topluluk şekilde iletişime sabık ve bizlere araştırma görevlisi bulunan SAKENDER'e teşekkürname ederim. Derneğin hevesi sebebiyle bu etkinliğimiz 'Sevgi Makası' biçimine dönüştü." dedi.

Onların gözlerindeki mutluluğunun lukları bulunduğunu dile getiren Ertürk, "Kazanacağımız ücretten elan baş döndürücü onların sevgisi bizim düşüncesince elan önemli. Bundan çevre SAKENDER topluluk başkanına ve bizlere bu mevzuda araştırma görevlisi bulunan Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu'na teşekkürname ederim. Bunun Türkiye çapında yayılmasını ve etraflı güzellik salonu ve berberlerin 'Sevgi Makası' projemize el atmasını, dayanak vermesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ertürk, ailelerin de bu mevzuda baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu belirterek, "Özellikle gerekseme sahiplerine dayanak veriyoruz. gereksinim sahibi aileler çekiniyor, evlatlarını kuaföre götürmekte sıkıntı yaşıyorlar, kılıç bunların hepsini projeyle aşıyoruz. Kendilerinin mutluluğunu gözlerinden okuyoruz. Çocukları burada dobra fariza alıyor. Sadece ortak saçı boğazlamak değil, ayrımsız sürede onlarla o yaşantıyı büzüşmek namına bu mutluluğu kılıç de yaşıyoruz." diyerek konuştu.

"Amacımız, engellilerimizi sosyal yaşama katabilmek"

SAKENDER Başkanı Aslı Çam da topluluk şekilde engellilere müteveccih muhtelif planlar yaptıklarını, bunlardan birinin de "Sevgi Makası" bulunduğunu söyledi.

Odanın yardımı ile iane önleyen güzellik salonu sayısının değme sabık gündüz arttığını bildiren Çam, şunları kaydetti:

"Birçok dayanak bulunan ve kazanmak talip güzellik salonu ve perukar dükkânı arkadaşımız var. Bu manada emeği sabık her insana teşekkürname ederim. 'Sevgi Makası' bizim düşüncesince hususi proje. Kuaförler ve berberlerimiz engellilerimize ağabey-abla şefkatiyle yaklaşıyor. Maddi menfaat elde etmeden, tek biçimde bizi geriye çevirmeden araştırma görevlisi oluyorlar. Hatta elan baş döndürücü onlar talepte bulunuyor. Amacımız, engellilerimizi hepsi platformlarda sosyal yaşama katabilmek. Bunu da başarabiliyoruz, aileler bu manada baş döndürücü mutlular."

Kadın kuaförü Ertan Kılıç ise engellilerin saç kesimlerini ve ferdî bakımlarını yaptıklarını belirterek, "Keşke elan ortak tomar yapabilsek. Mümkün olduğunca onlarla saat geçiriyoruz, geveze ediyoruz, bahtiyar oluyoruz. Bütün güzellik salonu arkadaşlarımı da hakeza ortak infaz hazırlamaya çağırma ediyorum." dedi.

Emeği geçenlere teşekkürname fail mânialı anası Hatice Kabasakaloğlu da projeden baş döndürücü kıvançlı olduklarını, evlatları sevinince kendilerinin de bahtiyar bulunduğunu dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?