Spor

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımdaki oyuncuların geleceği ile ait “Beşiktaş'a katkı yapan takımda kalır” dedi. Güneş, Cenk Tosun'un nakil iddialarına da karşılık vererek, takımda kalması icap ettiğini vurguladı.

Şenol Güneş: 'Beşiktaş’a katkı yapan takımda kalır'
05-03-2023 23:07

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında dalında karşılaşmış bulunduğu MKE Ankaragücü'nü 2-1'lik skorla aşınmış etti. Mücadelenin peşi sıra Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş matbuat toplantısında açıklamalarda bulundu. Son 3 haftada tahsil edilen menfi sonuçların peşi sıra galibiyetin kendileri düşüncesince maneviyat bulunduğunu kail Güneş, “Son 3 pik baktığımızda 3 nokta kazanamadık. Bugün öz bölgemizde meşbu tribünler karşısında coşkulu hararetli taraftarımızın huzurunda, hikmet gücü dobra olan, koşan takıma dirlik kazanmamız müstelzim maçtı. Hızlı başladık ve bitmeme ettirdik. Tempolu birlikte karşılaşma oldu. Pozisyonu dolgunca birlikte karşılaşma oldu. Rakibe hâlâ az akış şansı verdik. Her nesne dobra gitti. Sadece atık şutların isabeti ve pasların yeğleme ve hata kullanılması haysiyetiyle ayrımlı bitmesi müstelzim maçın akıbet anlarında panikle rakibe kader verdik. Hak ettiğimiz maçtı. Kaybedilen maçlar sonrası hem 3 nokta bununla birlikte morale gerekseme vardı. 3 puanı doğruluk ettik. Orta sahanın dobra olması koruma ve atağı rahatlatıyor. Aboubakar'ın gol atmasına sevindim, istekliydi. Hazır değildi. Bir şeyler gerçekleştirmek istiyordu gol çarpmak istiyordu” halinde konuştu.

“3 maçta oynayanlara çirkin düşünmek akıllıca değil”

3 maçta tahsil edilen çirkin sonuçların peşi sıra aldıkları galibiyette kadroda meydana getirilen aktör değişikliklerinin tesiri sorulması üstünde Şenol Güneş, “Sahaya çıkan değme oyuncuyu en iyisini yapacağını düşünüyorum. Yapmadığında kenara geleceğini bilecek. Bu yandaş da sahaya ulaştığında bu ümit süresince ekibi taşıyanı taşıyacağız. Zaman devir sekteye uğrayan oyuncular oluyor. Cenk, yıldızı düşük dü karşılaşma geçirdi. İyi niyetle art geldi. İyi oruçlu yerde yanlışlar normal. Bu sansasyon olur. Orta sahamız değme daim değişti lakin ölçülü alan bulunmadığı devir koruma ileri uç oyuncusu değişikliği yapmamız gerekiyor. 3 maçta oynayanlara çirkin düşünmek akıllıca değil. Kendini değiştirmeyen tek şeyi değiştiremez. Kim olursa olsun savaşacak. 3 maçtaki zayi puanlara aşırı üzülüyoruz lakin hâlâ aşırı aldatmaca bizi üzüyor” değerlendirmesini yaptı.

“Cenk, bana sorduğunuzda kalmalı”

Şenol Güneş, ABD Birleşik Devletleri Futbol Ligi ekiplerinden Chicago Fire'a transferi konuşulan Cenk Tosun ile ait de konuşarak, “Cenk'in transferi konuşuluyor lakin para aktarımı konuşuldu sanarak para aktarımı yapılmaktadır sanarak birlikte nesne yok. Bizim kaptanımız. Kalmak istiyorsa pakt de avlamak ister. mühim bulunan dü tarafın da bahtiyar olması. Bana sorduğunuzda kalmalı. Normalde gitmesini istemem, kullanmak isteyene dur demem. Oyuncular burada oynamadığı devir bahtiyar olabileceği yere gitmesinde kazanım var. Her oyuncuyu koçmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Beşiktaş'a katkı yapan takımda kalır”

Deneyimli beceri direktör, duracak futbolcuların performansı mucibince yapılacak değerlendirmenin peşi sıra değişmeyen verileceğini anlatım ederek, “Elimizde bulunan topu topu aktörleri ihtiyaca mucibince değerlendiririz. Beklentilerimize karşılık vermediği düşüncesince ve mevsim böylelikle gitme vaziyeti bulunduğu düşüncesince değerlendirilmemesi müstelzim oyuncular var. 26 aktör 4 kalecim mevcut dışarda kalanlara üzülüyorum. Beşiktaş'a katkı yapan kalır. Bunu yaparken kafamıza estiği üzere değil randımana bakacağız. Duygularımızla akıntı etmeyeceğiz aktörleri katkılarıyla değerlendireceğiz. Oyuncu bugün tempoya ahenk sağladıysa bunu sürdürebilmeli hesabına koymalı” sanarak konuştu.

“Maxim birinci sınıf birlikte aktör ve katkı yapacağını düşünüyorum”

Yeni para aktarımı Maxim'in performansını değerlendiren Şenol Güneş, “Oyunun beyni ölçülü saha. Orta alan ne denli dobra oynarsa o denli iyi. Maxim de hâlâ aşırı hücuma çevrilmiş ve fazladan birlikte oyuncu. ‘Sıkışırsak seni ikinci nısıf alacağım' dedim. İyi gidiyordu. Gedson da aşırı çalıştı. Oyun gitgelli olunca başkalık gerçekleştirmek istedim. Yorulanlar da oldu. 80'den sonraları aldım. Asıl niteliği hücumda iş yapabilir. Oyun onun planladığı üzere gelişmedi. O da az buçuk önde kaldı. İyi aktör birinci sınıf ve katkı yapacağını düşünüyorum. Duran ferde kullanan aldatmaca zekası bulunan aktör Salih de savunmayı dobra yaptı. Amir de öyle. Topu dobra kullanırsa hâlâ dobra aktör olur” açıklamasını yaptı.

“İlginç birlikte takım olduk”

Deplasmanda tahsil edilen çirkin neticelere yer veren Güneş, “İlginç takım olduk. 3 maçın öncesinde Konya ve Kayseri'de ele geçiren takımdık. Zor dönemden geçiyoruz. Orta sahada başkalık yaptık. Sahamızda iyiyiz lakin güzeşte hafta da berabere kaldık. Geçen maçta da 5 aktör yoktu. Elimizde kenarda dobra oyuncular var. Saiss, Rosier bizim düşüncesince altın oyuncular. İnşallah bitmeme edecekler” sanarak konuştu.

“Onur Bulut geçmiş maçında değme şeyi anladı”

MKE Ankaragücü maçında oynayan koruma örgüsünün performansını değerlendiren Şenol Güneş, “Savunma da iyiydi. Tayyip aşırı dinamikti, Colley de dinamikti lakin geçmiş müsabakasını oynadı. Bizim dobra birlikte oyuncumuz hâlâ var; Saiss. O da ferde kullanan oyuncu. O insan katkıları bulunan oyuncu. Onur aşırı başarılı. Ofansif, savunmalı geçmiş maçında değme şeyi anladı. Futbolcu niyeti mevcut ise ahenk sağlar. Masuaku'yu da beğendim” ifadelerini kullandı.

“Masuaku savaşıyor ve aldatmaca yönünde dobra niyeti var”

Masuaku'nun takımdaki geleceği dirlik yöneltilen soruya Güneş, “Yarın nasıl biteceğini bilmiyoruz. Bugün hâlâ dinamikti. Savunmanın topu topu bloğu iyiydi. Geride teessürat olanaklı lakin savaşıyor ve dobra niyeti var. Kalır mı, şerait ne olabilmekte ona bakarız. Transfer vaziyeti gereksinimi seneye ekibi kesinlikle taşıyacağız bakacağız. Her nesne değişebilir. Takımdaki değme aktör değerlidir. Değerli bulunan değme aktör ekibi üst çıkarması gerekir” cevabını verdi.

Bora Akyol - Enes Gümüş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?