Gündem

Şehit babası: 'Vatanımız, milletimiz düşüncesince daima göreve hazırız'

Suriye'de 2 sene geçmiş 36 arkadaşıyla beraberce martir sakıt Uzman Çavuş İbrahim Tüzel'in, Mersin'de canlı ailesi anılarını keyiflendirmek düşüncesince çamurlu botlarından giysilerine denli hepsi eşyalarının bulunmuş olduğu hususi müşterek göz yaptırdı. Şehit babası

Şehit babası: 'Vatanımız, milletimiz düşüncesince daima göreve hazırız'
26-02-2022 10:36

Suriye'nin İdlib kentinde 2 sene ilkin perhiz güçlerinin saldırısı kararı martir bulunan 36 askerden birisi de Mersin'in Erdemli ilçesinde canlı İbrahim Tüzel'di. Tüzel'in Mersin'de canlı ailesi oğullarının anılarını neşelendirmek düşüncesince çamurlu botlarından giysilerine derece kâffesi eşyalarının bulunmuş olduğu hususi birlikte göz yaptırdı.

İki torununa martir oğlunun adını verdiğini tamlayan baba Şuayip Tüzel, bugüne derece devletin kâffesi kuruluşlarının yanlarında olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşerek teşekkürname geçirmek istediğini söyledi.

Oğlunun 27 Şubat 2020'de arkadaşıyla martir bulunduğunu anımsatan baba Şuayip Tüzel, O gündüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rüyasında helikopterle yaylaya gelip menfaatlerini görüşme ettiğini gördüğünü, peşi sıra kaza protokolünün gelip martir haberini verdiğini aktardı.

"Bize gösterdiler, gözleri açıkça gülüyordu"

Oğlunun martir bulunduğunu fakat daim yanlarında derece hissettiklerine yer veren baba Tüzel ,”Şehidimizi cenazesinde bizlere gösterdiler. Gözleri açıkça gülüyordu. Ben çocuğumu yurt düşüncesince gönderdim, yurt düşüncesince de kendisi istekle gitti. Severek gitti, vatanı milleti düşüncesince uğraşan biriydi. Görevdeyken telefonla konuşurduk kesiksiz ‘babam ego martir olursam arkamdan ağlamayın' derdi. Her zaman düşüncesince bizde vatanımız, milletimiz ve bayrağımız düşüncesince hazırız. Oğullarım da olsun kendim de olsun daima hazırız” dedi.

Şehit oğlunun ikizi Jandarma Uzman Çavuş Kazım Tüzel ile kızı Ayşe Mine'nin çocuklarına martir İbrahim'in adını verdiklerini tabir fail baba Tüzel, "Gururluyuz. Devletimizden milletimizden Allah razı olsun. Her zaman elimizden tutuyorlar” sanarak konuştu.

"Tüm şüheda bizim evladımız"

Göz yaşı dinmeyen martir anası Gülten Tüzel ise, “Çocuğumuzun şehitliğinin gururu, bizi en dobra halde yaşatmaya çalışıyor. Şehidimize içimiz kıvılcım suhunet yanıyor, bildirmiyoruz, içimize akıtıyoruz ama gururu da birlikte başka. İnşallah Allah'ım şehadetini bildirme ayar de bizi de beraberinde götürür. Biz bu dünyada ne derece yaşasak da her insanın gideceği toprak orası. Orada dobra olması güzel. Türkiyemizin kâffesi şehitleri bizim evlatlarımız. Hiç A,Z yok. Tüm şüheda düşüncesince içimiz yanıyor. Diyecek gır kalmadı en akıbet sözü çocuklarımız söyledi. Çocuğum daim martir olma sözü ederdi, arkamızdan ağlamayın derdi. Terörün her türlüsünün sonuna derece peşi sıra gidilsin. Allah'ın kudret kudret versin, bütünlük ve beraberliklerini bozmasın” halinde konuştu.

"Kardeşim yurt düşüncesince martir oldu, 2 kardeşim ve çaker varım"

Şehit kardeşi düşüncesince göz hazırladıklarını tamlayan ağabeyi Muhammet Cihat Tüzel, "Bütün kıyafetleri, ayakkabısı, postalları peyda geçirmek kıl payı A'dan Z'ye etraflı malzemesini getirerek hakeza birlikte odaya çevirdik. Kardeşim doğrusu kalbimizde yaşıyor. Birde hakeza göz yaptık. Sürekli bu odaya giriyoruz, yanımızda, bizim düşüncesince on paralık gitmemiş gibi. Böyle anısını bitmeme ettiriyoruz. Kardeşim yurt düşüncesince martir oldu. Gerekirse 2 kardeşim, ego de varım yurt düşüncesince canımızı seve seve vermeye hazırız yurt sağlıklı olsun” ifadelerini kullandı.

Kardeşinin eşyaları ortada toprak meydan botun odasında tozu ve altındaki çamuru ile sakladıklarına uyanıklık çekici ağabey, martir olduğunda ise üstündeki akıbet eşyasının birlikte kulaklık bulunduğunu onu da odasında sakladıklarını kaydetti.

Halil İbrahim Varlı-Hüseyin Yıldız
 

İLGİLİ HABER
İdlib şehidi Ali Özerin babası: Acımız evvel günkü derece yüreğimizde ve taptaze İdlib şehidi Ali Özer'in babası: 'Acımız evvel günkü derece yüreğimizde ve taptaze'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?