Gündem

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda HÜRJET düşüncesince dizi istihsal kararı

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda, HÜRJET düşüncesince önceki hamle hızlı istihsal sonucu alındığı bildirildi.

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda HÜRJET düşüncesince dizi istihsal kararı
12-01-2022 18:47
Ankara

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde meydana gelen toplantıda, TSK ve düzenlilik birimlerinin kullandığı domestik ve ulusal sistemlere yenilerini eklemeye müteveccih mevzular görüşüldü, 2023'te evvel uçuşu planlanan HÜRJET düşüncesince de evvel adım hızlı istihsal sonucu alındı.

Toplantıda, ayrışık hava, kişmiri ve bahir platformları, danışma ve bilim sistemleri, cephane ve füzeler, takım ve teçhizatlar, modernizasyon, lojistik, siber düzenlilik ve bireşimli zeka üzere alanlara müteveccih mütenevvi planlar karara bağlandı.

Özellikle, eleştiri ve doğacak teknolojilerin geliştirilmesinde AR-GE ve ÜR-GE'nin önemine uyanıklık çekilen toplantıda, dünya dışından tahsil edilen rastgele türlü hızla gelişen teknolojinin Türkiye'de geliştirilmesinin, mükemmel serbest defans sanayii düşüncesince kesin zaruret bulunduğu ve bu sahanın bu bölgede meydana getirdiği çalışmalara desteğin süreceği vurgulandı.

Toplantıda ayrıca, Türkiye'nin, dört başı mamur engellemelere aldırış etmeksizin domestik ve ulusal cümle ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığıyla hedeflerine güvenli adımlarla ilerlemeye bitmeme edeceği kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?