Yaşam

Savaşın ortasında artan 4 kız evladı Antalya'da annelerine kavuştu

Ukrayna'da savaşın ortasında artan 4 kardeş, Türk otobüs şoförünün dikkati, Dışişleri Bakanlığının da yardımıyla, dinlence düşüncesince geldiği Antalya'dan harp zımnında ülkesine dönemeyen annelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Savaşın ortasında artan 4 kız evladı Antalya'da annelerine kavuştu
12-03-2022 13:31
Antalya

Anneleri savaştan ilk Türkiye'ye geldiği düşüncesince Harkiv'de alzaymır hastası ağababa ve anneanneleriyle kalan, yaşları 5 ile 12 ortada mütebeddil 4 kız ahi evleri bombalanınca ülkeden boşanmak düşüncesince Lviv'deki şimendifer istasyonuna gitti.

Tahliye düşüncesince alanda mevcut otobüs şoförü Beyhan Antepli, istasyonda ağlayan evlatların annelerinin Türkiye'de bulunduğunu öğrenince Dışişleri Bakanlığı yetkilerinin izniyle aileyi İstanbul'a getirdi. Burada ağababa ve anneanneleriyle otobüse bindirilen 4 kız çocuğu, Antalya Otogarı'nda anneleriyle kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Çocuklarına hasretle sarılan 37 yaşındaki ana Olha Yeromchenko, yanı sıra getirmiş olduğu oyuncakları kızlarına vererek savaşçı biçimsiz izlerini az da olsa silmeye çalıştı.

Anne Yeromchenko, AA muhabirine, dinlence neredeyse 18 Şubat'ta Antalya'ya geldiğini Ukrayna'da ise 24 Şubat'ta harp çıktığını söyledi.

Kızının araması ilişkin ülkesindeki savaştan haberi bulunduğunu özetleyen Yeromchenko, "Ukrayna'ya arka fark etmek istediğim devir uçuşlar bozma edildi ve otelde beklememiz icap ettiğini söylediler. Evimin yıkıldığı haberini aldım. Çocuklarımı, annemi ve harp dolayısıyla alzaymır hastalığı müşterek güzel küsurat babamı buraya getirmeye değişmeyen verdim. Çünkü orada hayatta olmak bundan sonra akıllıca değildi, sığınakta kalıyorlar." dedi.

Her şeylerini kaybettiklerini, eksiksiz düzenlerinin bozulduğunu ve harp dolayısıyla de ülkelerine dönemeyeceklerini özetleyen Yeromchenko, yaşama baştan başlayacaklarını ancak bunu ne yapacaklarını bilmediklerini anlatım etti.

Ailesinin Ukrayna'da yaşamının tehlikede bulunduğunu tamlayan Yeromchenko, şunları dile getirdi:

"Bize müşterek Türk sürücü iane etti. Ailemi Batı Ukrayna'dan bu sürücü aldı ve oradan otobüsle İstanbul'a denli getirdi. Sonra İstanbul'dan Antalya'ya revan otobüslere bindirdiler. Ailemden ecir bile almadılar, daim enformasyon halindeydik, Şu an çocuklarıma kavuştuğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum, çocuklarım yanımda ve yaşıyorlar. Evet az buçuk zayıflamışlar ancak ehemmiyetli bulunan yaşamaları. Ailem Harkiv şehrinde yaşıyordu ve oraya baş döndürücü biçimsiz saldırılar yapıldı. Çocuklarım baş döndürücü korkmuş onlar düşüncesince baş döndürücü endişeleniyordum. Şimdi yanımdalar."

Anneanne Aleksandra Yeromchenko ise Harkiv'de Rusya ve Ukrayna ateşinin ortada kaldıklarını söyledi.

Evlerine hücum bulunduğunu ve âşık çıktığını özetleyen Yeromchenko, "Çocuk kreşine, okullara saldırılar oldu. Sivil iskân bölgeleri gözetilmeksizin vuruldu, insanoğlu kaçmaya başladı. Rusya'nın Ukrayna'nın çıplak iskân yerlerini bu biçimde bombalayacağı aklıma gelmezdi. Uzun müddet sığınakta kaldık ve müşterek Türk'ün sayesinde kurtulduk, bizlere iane fail her insana teşekkürname ederiz." sanarak konuştu.

Kız evladı Darına Zlydar da harp dolayısıyla baş döndürücü korktuklarını ve Türkiye'de oldukları düşüncesince bahtiyar olduklarını anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?