Dünya

Savaşın gölgesindeki Ukrayna'nın başkenti Kiev'in caddeleri canlanmaya başladı

Ukrayna ile Rusya ortada 24 Şubat'ta başlamış olan savaş sürerken, başşehir Kiev'in caddeleri derinlemesine müşterek aradan sonraları canlanmaya başladı.

Savaşın gölgesindeki Ukrayna'nın başkenti Kiev'in caddeleri canlanmaya başladı
25-04-2022 17:13
Kiev

Ukrayna ordusunun Kiev alanını arama dibine almasıyla vatandaşların başkente dönmeleri ve Paskalya Bayramı haftasında düzlük ve parklara akış etmesi ilgi çekti.

Oyun parklarının çocuklarla dolmaya başladığı kentte, sağlam aşırı gencin ana yol ve sokaklarda yürümüş olduğu görüldü.

Kiev'de kişisel ve şişko erişim araçları yoğunlaşırken, işletmeler, alım satım merkezleri, kafe ve restoranlar adım adım faaliyete geçmeye başladı.

Savaş dolayısıyla kurulan barikatların bazılarının kaldırıldığı Kiev'de açıklık esna sirenler çalıyor ve şeb sokağa çıkacak yasağı bitmeme ediyor.

"Başka birlikte yere değerlendirmek istemiyoruz"

Çocuğu ile parka gezmeye çıkan Kiev sakinlerinden Ekaterina, 2-3 hafta öncesine derece kentin gereksiz bulunduğunu belirterek "Sabahları sokağa çıktığımızda yaşamın bulunduğunu bundan sonraları görüyoruz. Yaşamak istiyoruz." dedi.

Ülkenin birtakımı bölgelerinde çatışmaların bitmeme ettiğine dikkati çekici Ekaterina, bunun can sıkıcı bulunduğunu söyledi.

Ekaterina, Kiev'i koyu çatışmalar sırasında ayrılma etmediklerini belirterek "Başka birlikte yere değerlendirmek istemiyoruz. Evimizde kalacağız. Burada evimiz, işimiz. Bizi kimesne evimizden kovamaz." ifadesini kullandı.

"Mücadele etmeye bitmeme edeceğiz"

Kiev sakinlerinden Olga da ülkedeki vaziyetten kalbi kırık bulunduğunu dile getirerek "Canım aşırı sıkkın. Beni yaşamda markajcı birlikte yegâne çocuğum var. Onun düşüncesince duygularıma bilge olmaya çalışıyorum." halinde konuştu.

Buça ve İrpin şehirlerinin Kiev'e andıran olduğuna dikkati çekici Olga, "Evimizdeydik ve oradaki patlama seslerini duyuyorduk. Ancak buradan gitmeyi planlamıyoruz. Kendi topraklarımızda kalacağız. Sonrasına bakarız. Ancak savaşım etmeye bitmeme edeceğiz." dedi.

Olga şöyleki bitmeme etti:

"Bir an önceki zaferin kazanılmasını diliyorum. Çünkü barışa buluşmak istiyoruz. Biz bunu adalet ettik. Bizi korumaya etkin askerlerimize de kuvvet temenni ediyorum ve onların bu ışıksız zorla üstesinden gelmeleri düşüncesince afsun ediyorum. Çocuklarımızın da vatanımızda sulh ortamında yaşamalarını istiyoruz."

"Çatışmalar sırasında heyecan anlamış olur yaşadık"

Parkta bisikletiyle gezen Anastasiya, çatışmalar sırasında heyecan anlamış olur yaşadığını ve bu yüzden Kiev'den değerlendirmek durumunda kaldığını anlatarak "Tehlikeli alanlarda mevcut akrabalarımın halini daima nikbet ediyordum. Çünkü birileri o bölgelerden çıkamıyor. Aslında topu topu kullanıcılarını düşünüyorum. Herkes zahmetli durumda." dedi.

Anastasiya, ülkesinin Rusya ile harpte galebe kazanmasını ve kişilerin ilkin yaşadıkları yerlere dönmelerini istediğini dile getirdi.

Kiev sakinlerinden İrene de kentin çatışmalardan sonraları sakinleştiğini ve hâlâ tehlikesiz bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?