Ekonomi

Sanayide gaz kısıntısı ferda sona eriyor

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), sanayi tesislerine geçerli gaz kısıntısının erte vakit 08.00 bakımından sona ereceğini duyurdu.

Sanayide gaz kısıntısı ferda sona eriyor
07-02-2022 16:06
Ankara

Şirketin Twitter hesabından meydana getirilen açıklamada, sanayicilere bu süreçte gösterdikleri sağgörü ve teşrikimesai düşüncesince teşekkürname edildi.

İran'ın uran aksaklık nedeni öne sürülerek 20 Ocak bakımından Türkiye'ye gaz girişini durdurması ve iklim şartlarından çevre mesken tüketiminin üstün dereceli seviyeye kavuşması zımnında küsurat talebi istikbal etmek düşüncesince sanayi ve gaz santrallerinde kısıtlamaya gidilmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerine doğal gazda geçerli kısıntının 31 Ocak'tan itibaren yüzdelik 40'tan yüzdelik 20'ye düşürüleceğini duyurmuştu.

BOTAŞ'tan çağ meydana getirilen açıklamada, "Sanayi tesislerine uygulanmakta bulunan azaltma 8 Şubat sayaç 08.00 bakımından sonlandırılacaktır. Sanayicilerimize bu süreçte göstermiş oldukları sağgörü ve iş birliğinden çevre teşekkürname ederiz." ifadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?