Ekonomi

Sakarya tarihinin en erdemli teşrinisani kocaoğlan ihracat rakamına ulaştı

Sakarya'nın 506 milyon 351 bin dolarlık ihracatla tarihinin en faziletkâr teşrinisani kocaoğlan ihracat rekorunu kırdığı bildirildi.

Sakarya tarihinin en erdemli teşrinisani kocaoğlan ihracat rakamına ulaştı
04-12-2021 21:35
Sakarya

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, meydana getirdiği kayıtlı açıklamada, 2021 Ocak-Kasım devri salname bazda Türkiye'nin 203,1 bilyon dolar ihracat yaparak geçtiğimiz yıla gereğince 33,82 artma başarısı yakaladığını hatırlattı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Sakarya'nın teşrinisani ayında 2020'nin bire birlikte zamanına gereğince 506 milyon 351 bin dolar ihracat gerçekleştirerek Ekim ayında bulunduğu az daha teşrinisani ayında da topu topu zamanların en faziletkâr teşrinisani kocaoğlan ihracat rekorunu kırdığını tamlayan Altuğ, "Ülkemiz aut ticareti derinlemesine süredir bitmeme fail ağır birlikte yükseliş trendinde. Çoğu hariç satımcı ilde mahsus ve tesirini yayınlayan bu yükseliş, Sakarya'da da cevap bulmaya bitmeme ediyor. TİM kabilinden açıklayan sonuç sayılara göre, şehrin Kasım ayında 506 milyon 351 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Gene TİM verilerine gereğince 2020’nin bire birlikte zamanına gereğince yüzdelik 12’lik birlikte artma yaşanmıştır. 2021 yılı içindeki en faziletkâr 2 maaş ihracat performansını fevk üstüne üstlük eline geçirmiş olduk." ifadesini kullandı.

Altuğ, TİM verilerinde, Sakarya'da ilk teşrin ayına gereğince yüzdelik 9'luk telafi edilebilmektedir birlikte düşme bahis konusu olsa da 2021'in 11 maaş çağında 4 bilyon 565 milyon dolarlık ihracatla, 2020 yılının 11 maaş zamanına gereğince yüzdelik 13,2'lik artma gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

TÜİK kabilinden açıklayan ilk teşrin kocaoğlan hariç alım verilerine bakılınca 270 milyon dolar yerine gerçekleştiği bilgisini sağlayan Altuğ, şunları kaydetti:

"TÜİK verilerine göre, ilk teşrin ayında ihracatın ithalatı gelecek payı yüzdelik 213.41 yerine gerçekleşmiştir. Açıklanan veriler sonucunda türkiye genelindeki istihsal ve aut tecim yükselişi trendinde Sakarya gene ön sıralarda kendini göstermeye bitmeme etmektedir. Artan yatırımlar, dünkü ve tevessü emek vermesi meydana getirilen OSB projelerimiz, sanayideki dönüşümler, KOBİ'lerin ihracatta yükselişi ve destek sunar az daha etmenler ile ihracattaki yükselişimiz gene öbür illere sağlam olacak, başı çekecek ölçüde olmaya bitmeme edecektir. Sakarya, üretimi anne odağına alarak tutum özellikle iktisap etmek az daha rastgele çeşitli bölgede gelişimini sürdürecektir. Rekorlar ile bu yola bitmeme etmemizi sağlayan, üretimi yatkın iş dünyamıza bu muvaffakiyet düşüncesince teşekkürname ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?