Gündem

Sağlık Bakanı Koca'dan 'Ek Ödeme Yönetmeliği' paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığın Ek Ödeme Yönetmeliğini "beyaz reform" kendisine nitelendirerek "Bir süredir nebati yaşamda bulunan başarım sisteminin fişi çekildi. Sağlık mensupları düşüncesince birlikte düzelti gerçekleştirildi." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca'dan 'Ek Ödeme Yönetmeliği' paylaşımı
13-08-2022 01:03
Ankara

Koca, Resmi Gazete'de piyasaya çıkan yönetmeliğe dair toplumsal iletişim araçları hesabından izah yaptı.

Paylaşımında, "bir süredir nebati yaşamda bulunan başarım sisteminin fişi çekildi." değerlendirmesinde mevcut Koca, şunları kaydetti:

"Resmi Gazete'de piyasaya çıkan Ek Ödeme Yönetmeliği ile esenlik mensupları düşüncesince nezdinde düzeltme gerçekleştirildi. Biz buna 'beyaz reform' diyoruz. Yönetmeliğin uygulayım anlatımı nedeniyle muamma noktalar var. Sırasıyla anlatacağız. Bazı mevzuları 15 Ağustos'a bırakıyoruz."

Koca, "Performansa mucibince Ek Ödeme Yönetmeliği"nin yürürlükten kaldırıldığını belirterek ihsanıhümayun ve heveslendirme DOĞRU acemi nezdinde modele geçildiğini vurguladı.

Yönetmeliğin içeriğine dair ise Koca, "Mahsuplaşma pratikte ağız ağıza kaldırılmıştır. Ne çakılı ödemede ne de ayak tabanı ödemede mahsuplaşma olmayacak. Hastanelerde ferdî iş yüküne dair heveslendirme ödemesi yapılacak. Sunulan en önemsiz hizmetin karşılığı olacak. Bir yegâne teşebbüs bile, esenlik personelinin heveslendirme ödemesine yansıyacak." ifadelerini kullandı.

Koca, basar sermaye kebap kebap sermayede ayak tabanı ödemesi ile acemi nezdinde çakılı ek ödeme oluşturulduğunu ve 15 Ağustos'tan itibaren ödenecek bulunan ayak tabanı ödemesinin, ilkgüz kocaoğlan bakımından maaşla beraberce bordroda arazi alacağını belirterek "Taban ek ödemesi, salname izinde 12 çağ düşüncesince ve dert nedeniyle divane olma yerinde da muteber olacak, kesilmeyecek." ifadelerine arazi verdi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?