Sağlık

Sağlık Bakanı Koca'dan Ek Ödeme Yönetmeliği değerlendirmesi

Bakan Koca, Beyaz Reform kapsamında piyasaya çıkan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği'yle görgü bilimi bilimi ve araştırı hastanelerinde fariza özne profesör, doçent ve görgü bilimi bilimi görevlilerinin ek ödeme katsayılarında yüzdelik 40'a derece artma sağlandığı

Sağlık Bakanı Koca'dan Ek Ödeme Yönetmeliği değerlendirmesi
10-11-2022 02:03
Ankara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirdiği açıklamada, Sağlık Bakanlığının beraberce tasarruf protokolü imzaladığı üniversitelerin tababet fakültelerinde fariza yapmakta olup şifahane başhekimliğiyle sözleşmesi mevcut hepsi tedris elemanlarına ek ödeme yapılacağını belirtti.

Koca, gözaltı hastaneleriyle beraberce tasarruf anlaşması bulunan tababet fakültelerinin asliye ilimler kadrolarında mevcut tedris elemanlarının ek ödemelerden şimdi çok yararlanacağını tabir ederek, darülfünun hastaneleri bulunan tababet fakülteleri ile gözaltı hastanelerini kullanan tababet fakülteleri arasındaki ayrımın kaldırıldığını bildirdi.

Fiilen mutemetlik hesaplamaları gerçekleştirmek kıl payı görevlendirilen personele ek benek verildiğini aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Eczacıların ek ödeme kıvrım rakamları meydana getirilen artışla 1,20'ye çıkarıldı. Ayrıca pratikte heveslendirme ödemesinde 0,7 bulunan katsayı 1,05 oldu. Birinci derece afiyet kuruluşlarımızda etkin afiyet mensubu düşüncesince heveslendirme ödemesi getirildi. Bu heveslendirme ödemesinde, asliye afiyet muvaffakiyet göstergeleri çarpıcı olacak. Bakanlık hastaneleriyle beraberce tasarruf anlaşması bulunan tababet fakültelerinin asliye ilimler kadrolarında mevcut tedris elemanları ek ödemeden şimdi çok yararlanmanın yanı sıra, ferdî sözleşmelerinde belirlenen yetişek ve araştırı hedeflerini sağlamaları oranında heveslendirme ödemesinden de yararlanacak. Eğitim ve araştırı hastanelerinde fariza eden profesör, doçent ve yetişek görevlilerinin ek ödeme katsayılarında yüzdelik 20'den yüzdelik 40'a denli artım sağlandı. Kliniklerin yönetimsel sorumluları ile yetişek sorunlularının ek ödeme katsayılarında da yüzdelik 10 artım gerçekleştirildi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?