Dünya

Rusya'nın saldırmış olduğu Ukrayna'da bebekler sığınaklarda dünyaya gözlerini açıyor

Rusya'nın saldırmış olduğu Ukrayna'da bebekler sığınaklarda dünyaya gözlerini açıyor
02-03-2022 20:14
Kiev

Rusya-Ukrayna savaşının ortasında Ukraynalı iki canlı kadınlar, başşehir Kiev'deki tevellüt hastanesinin sığınağında bebeklerini dünyaya getirmeye bitmeme ediyor.

5 No'lu Doğum Hastanesinin Başkanı Dmytro Govseev, 24 Şubat'ta süregelen savaşın evvel saatinden bu yana tek yere ayrılmadan hastanede fariza yaptıklarını söyledi.

Toplam 28 kadının hastanede bulunduğunu ve benzeyen sürede tevellüt yapmalarının beklendiğini aktaran Govseev, "Durum ne olursa olsun burada çalışacağız." dedi.

Hastanede doktorların vardiyalı çalıştığını, ailelerinin ve keyif çalışanının şifahane sığınağına yerleştirildiğini aktaran Govseev, savaştan ilkin tahminî 15-16 kadının hastanede gelişigüzel şems tevellüt yaptığını, savaşla baş başa sayının 6'ya düştüğünü vurguladı.

Govseev, "Şimdi (öğleden sonra) 2 avrat hastanemizde tevellüt yaptı. Savaşın başlangıcından bu yana sonuç 7 günde burada tevellüt özne tahminî 20 avrat oldu." ifadesini kullandı.

"Ülkemiz iri değil fakat insanlarımız baş döndürücü cesur"

9 maaş iki canlı Olesa da AA muhabirine Türkçe meydana getirdiği açıklamada, Ukrayna'ya tevellüt düşüncesince geldiğini ve harp zımnında şifahane sığınağına iltica yapmak mecburiyetinde kaldığını söyledi.

Olesa, "İnşallah en çelimsiz sürede kazanırız. Ben anca düşünüyorum, hepsi anca düşünüyor. Moralim gergin değil, güzel hissediyorum. İnşallah en çelimsiz sürede bu mücadelesi bitireceğiz." niteleyerek konuştu.

Sığınakta her insanın yardımlaştığını ve birbirini desteklediğini vurgulayan Olesa, harp haftası da engelleme kazanmak neredeyse sonuç 3 haftadır hastanede bulunduğunu dile getirdi.

Olesa, "Çok yardıma ihtiyacımız var. Diğer ülkeler, bizi baş döndürücü destekliyor. Belki baş döndürücü iri yanında dünya değiliz fakat insanlarımız baş döndürücü cesur, kimesne tek şeyden korkmuyor, birbirimize iane ediyoruz." ifadesini kullandı.

32 yaşındaki iki canlı kadın, oğlunun ismini "ışık" anlamına mevrut Luka koyacağını söyledi.

"Burada ölümle dirim ortada yanında dilemma var"

Erkek döl gözleyen 35 yaşındaki Anna ise en iri tutkusunun mıhlı yanında döl dünyaya gelmek bulunduğunu dile getirerek "Burada kendimizi evimizde olduğundan baş döndürücü şimdi güvende hissederiz zira burada sığınabileceğimizi biliyoruz. Doktorların nezarete altındayız ve burada kayıt de var." dedi.

6 gündür bodrumda bulunduğunu özetleyen Anna şu şekilde bitmeme etti:

"Burada dünkü hayatları dünyaya getiriyoruz. Ama şifahane duvarının gayrı tarafındakiler (Rus kuvvetleri) bu canları alabilir. Burada ölümle dirim ortada yanında dilemma var. Her şeyin yanında an ilkin bitmesini istiyoruz. İnsanlar dünkü yanında dirilik dünyaya getirmenin ne denli çetin bulunduğunu bilselerdi katiyen muharebeler olmazdı."

Anna, oğluna "Mark" ismini vereceklerini söyledi.

Tüm köprüler kapatıldı

28 Şubat sabahı oğlunu dünyaya getirdiğinden bu yana hastanede bulunan 35 yaşındaki Yulia da şehirdeki yanında güreşçi köprüsü dünya hepsi köprülerin bağlı olması zımnında "çok stresli" bulunduğunu söyledi.

Hastane çalışanı ve doktorlarının baş döndürücü güzel bulunduğunu tamlayan Yulia, şimdi tehlikesiz bulunduğu düşüncesince şems tevellüt yaptığını belirtti.

"Kardeş ulus" saldırdı

Yelizaveta isminde dünkü doğma yanında kız çocuğunun babası bulunan 39 yaşındaki Aleksii, "Bugünkü harp ve karındaş ulustan mevrut saldırganlık vaziyeti cezaevi önüne alındığında çabucak bebeğimin mıhlı doğup doğamayacağından fikir ediyordum." dedi.

Salı haset hastaneye geldiklerini özetleyen Aleksii, "Çocuğumun gündeş kabilinden yıllarda değil rahat yanında sürede büyümesini diliyorum." ifadesini kullandı.

Doktorların hanımlara iane kılmak düşüncesince ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Aleksii, "Doktorlar hepsi övgüyü ve saygıyı adalet ediyor." görüşünü dile getirdi.

Aleksii, cemaziyelevvel geceyi dışarıda mahsus siren sesleri ortada ellerinde yanında bebekle geçirdiklerini vurguladı.

Sağlık çalışanının fasile fertleri

6 yaşındaki kardeşi Nazar ile tevellüt hastanesinde artan 12 yaşındaki Sonya, zamanlarının çoğunu barınakta geçirdiklerini ve iklim saldırısı uyarısı sağlayan sirenler olmağı devir bodrumdan çabucak yemek, duş kabul kılmak yahut düzen dingildemek düşüncesince çıktıklarını söyledi.

Sonya, "Genellikle (sığınağa) arka dönüyoruz. Bize burada kemirmek veriyorlar. Biz de burada uyuyoruz. Siren seslerini baş döndürücü kalın duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Annelerinin hastanede mümessil nine adına çalıştığını tamlayan Sonya, 5 gündür sığınakta kaldıklarını ve bu müddet süresince bebeklerin elbette doğduğuna delil olduklarını anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?