Dünya

Rusya Odessa’yı vurdu: 5 ölü, 18 yaralı

Rus ordusunun Ukrayna'nın Odessa kentine düzenlemiş olduğu saldırıda 5 çırçıplak yaşamını kaybederken, 18 çırçıplak ise yaralandı.

Rusya Odessa’yı vurdu: 5 ölü, 18 yaralı
23-04-2022 20:06

Rusya'nın Ukrayna'da saldırıları bitmeme ederken, Rus ordusu yurt genelinde taharri memuru polis yerleşimlerini vurmayı sürdürüyor. Rus askerlerinin akıbet kendisine Ukrayna'nın Odessa kentine düzenlemiş olduğu saldırıda 5 taharri memuru polis yaşamını kaybetti, 18 Ukraynalı ise yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak çeşidinden meydana getirilen açıklamada, "Odessa'da 5 ölü, 18 yaralı mevcut ve bu sayılar artabilir. Hayatını kaybedenler ortada ailesiyle evvel Paskalya bayramını kutlayacak bulunan 3 maaş çocuk de var. Bu cezalandırılmamış kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, saldırının peşi sıra meydana getirdiği açıklamasında, "Rusya'nın Odessa saldırısındaki amacı terördür. Rusya terörizme müzahir bulunan yurt kendisine benimseme edilmeli, tek diyalog kurulmamalı, iş yapılmamalı ve kültürel planlar görüşülmemeli. Medeniyetle ve barışçıl şehirleri roketle vuranlarla aramızda örek olmalı" biçiminde konuştu.

Bekir Keskin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?