Spor

Rus tenisçi Medvedev kariyerinden ide duyuyor

Tek rical evren listesinde zirvede arazi düzlük Rus tenisçi Daniil Medvedev, turnuvalarda oynamasına müsaade verilip verilmeyeceği dair fikir duyduğunu söyledi.

Rus tenisçi Medvedev kariyerinden ide duyuyor
10-03-2022 13:21
Ankara

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı zımnında ülkesinin sporcularına sonuç çağda meri yaptırımların arkası sıra yansız sportmen kendisine katılmış olduğu ABD'deki Indian Wells Masters turnuvasında Medvedev, evvel maçı evveliyat matbuat toplantısı düzenledi.

Tenise bitmeme edememe olasılığından akıl duyduğunu tamlayan Medvedev, "Bu madde karşı bahsetmek gelişigüzel devir çetin zira ayrımlı ülkelerdeki turnuvalarda alan topu dingildemek istiyorum. Bu oyunu ülkemde de anabolizma buyurmak istiyorum. Ama bugünkü koşullarda, yapabileceğim müşterek tane şey, müsaade verildiği sürece oynamak." ifadelerini kullandı.

Tenisin ferdî müşterek spor bulunduğunu vurgulayan 26 yaşındaki Medvedev, "Bazı federasyonlar, Rus sporcuları ağız ağıza organizasyonlarından çıkardı. Sanırım bunun nedeni, grup sporları olmaları. Ama gitgide ne olacak, hakkıyla bilemiyorum. Tenis dünyada en çok ferdî performansa alakadar sporlardan birisi. Herkes, ayrımlı müşterek ülkede yaşayabilir. Ama bu spordan kopabileceğimin farkındayım, ümit ederim olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Rus ve devletleri saldırıya dayanak noktası verdiği nedeni öne sürülerek Belaruslu sporcular; futbol, atletizm, badminton, kano, kürek, patinaj kabilinden nice grup sporundan ve 2022 Pekin Kış Paralimpik Oyunları'ndan ihraç edilmişti. Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), Kadınlar Tenis Birliği (WTA), Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) ve dört grand slam turnuvası Amerika Açık, Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon yönetimleri ise Rus ve Belarus yurttaşı tenisçilerin ikinci müşterek duyuruya derece ülkelerinin adı ve bayrağıyla korta çıkamayacağını duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?