Ekonomi

Renault Group Türkiye’deki varlığını güçlendiriyor

Renault Group, Türkiye'de çalışkanlık gösterecek Renault Group Otomotiv A.Ş'nin (RGO) kurulacağını duyurdu.

Renault Group Türkiye’deki varlığını güçlendiriyor
01-12-2021 13:35

RGO, Renault Group'un 2021 yılı hanuman ayında toptan matbuat toplantısı ile açıklamış olduğu mutedil vadeli ‘Renaulution' planı kapsamında, Türkiye'deki varlığını ve yatırımlarını güçlendirecek ‘Yeni Atılım' projesini yaşama eylemek amacıyla kuruluyor. ‘Renaulution' planının anne hedefi, önümüzdeki devirde iş modellerini, teknoloji, erke ve mobilite başlıkları hesabına kurgulayarak, grubun dünkü mobilite ekosisteminin sembol taşıyıcısı biçimine bildirmek namına açıklanıyor.

Bu dünkü yapılanmayla baş başa grup, Oyak-Renault Bursa fabrikasındaki istihsal ve MAIS içerisinde bitmeme fail Renault ve Dacia markalarının satı marketing operasyonları ilkin iktisap etmek kabilinden Oyak Grubu ile bulunan esaslı ortaklığının güçlenerek bitmeme edeceğinin altını çizdi.

Türkiye'de yüzdelik 100 grubun iştiraki namına çalışkanlık gösterecek bulunan firmanın CEO'luk görevine 1 Aralık 2021 zamanı bakımından Hakan Doğu atandı. Halen Renault Group Kurumsal Yönetim Komitesi'nde toprak düzlük Doğu, Renault Group Satış Sonrası Kıdemli Başkan Yardımcılığı'nın yanı sıra, RGO A.Ş. CEO'luğu vazifesini de yürütecek ve Renault Group CEO'su Luca De Meo'ya ilişkin olacak. Hakan Doğu, grubun Türkiye'ye müteveccih ‘Yeni Atılım' planının uygulanması ve yönetiminden mesul olacak.

Verilen bilgiye mucibince grup, 1968'den buyana Türkiye'de, Oyak Grubu ortaklığında esaslı ve güzel ortak biçimde dünya malı gösteriyor. Binek anahtar üretiminde reis konumunda bulunan ve üretiminin yüzdelik 80'ini ihraç fail Oyak-Renault Bursa Fabrikası, Türkiye'nin en ortak tomar dış satım önleyen şirketleri ortada 3'üncü tam toprak alırken, Türkiye'nin bütün ihracatına 3 bilyon euroluk katkıda bulunuyor. Grubun 2000 yılından buyana Türkiye'ye icra ettiği yatırımların toplamı ise 2 bilyon euro seviyesinde. Renault ve Dacia markaları halen Türkiye'de binek araba pazarının liderlerinden birisi konumunda.

Grup, mutedil vadeli ‘Renaulution' planı kapsamında, Türkiye'deki varlığını ve yatırımlarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Grubun Türkiye düşüncesince oluşturduğu ‘Yeni Atılım' stratejisi şu 3 anne başlıkla açıklanıyor:

Kapsamlı ortak envestisman planıyla Türkiye'de istihsal ve sanayideki varlığını güçlendirmek.

Türkiye'deki elektrikli vasıtalar ekosisteminin gelişimine çalışan ortak biçimde katkıda bulunmak.

Kurulan RGO A.Ş iştiraki yardımıyla Oyak Grubu ilkin iktisap etmek kabilinden gayrı iş ortakları ve kâffesi domestik paydaşlarla geliştirilecek dünkü planlar ile baş başa şimdi da çelimli ortak görevdaşlık oluşturmak.

Grubun Türkiye'deki faaliyetleri
Şirket, Türk araba pazarındaki liderliğini 21 yıldan buyana bitmeme ettirmektedir. Grup, Türkiye'de şu 3 iştirak marifetiyle çalışkanlık göstermektedir:

Oyak Renault: Renault S.A.S (yüzde 51) ve Oyak Grubu (yüzde 49) ortaklığı
MAİS A.Ş: Oyak Grubu (yüzde 51) ve Renault S.A.S (yüzde 49 ) ortaklığı
ORFIN: Oyak Grubu (yüzde 50 ) ve Renault S.A.S (yüzde 50 ) ortaklığı

Renault ve Dacia markalarının üleştirme faaliyetini örümcek Renault MAİS A.Ş, 150'den ortak tomar noktadan oluşan yayılmış ortak satı ve satı sonrası servis ağına sahiptir. Şirket, Türk otomotiv pazarına en degaje yelpazede mahsul sunan kuruluşların başlangıcında gelmektedir. Oyak Renault Bursa fabrikasında imal edilen Clio ve Mégane Sedan senelerdir tüketiciler çeşidinden en baş döndürücü yeğleme edilen modellerin başlangıcında geliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?