Dünya

Rapor: İngiltere'de İslamofobi eğitilmiş ve varlıklı şahıslar ortada da yaygın

İngiltere'de piyasaya çıkan acemi müşterek İslamofobi raporu, ülkede halkın dörtte birinden fazlasının Müslümanlara hakkında aksi görüşler taşıdığını, İslam yahut Müslüman karşıtı fikirlerin talimli ve ensesi kalın eşhas ortada da yayılmış bulunduğunu gösterdi.

Rapor: İngiltere'de İslamofobi eğitilmiş ve varlıklı şahıslar ortada da yaygın
24-01-2022 18:20
Londra

Birmingham Üniversitesi'nin hazırladığı "Yemek Sofrası Önyargısı: Modern Britanya'da İslamofobi" başlıklı raporda, İngiliz halkının, İslam dirlik öbür dinlere gereğince elan birlikte tomar ayrımcı ve menfi görüşlere erbap yer aldığı belirtildi.

İngiltere'de Müslüman icra vekili inancından ötürü görevden alındığını söyledi

Nüfusun ehemmiyetli birlikte kısmının Müslümanlar dirlik hata ve komplocu görüşler taşımış yer aldığı kaydedilen raporda, araştırı firması YouGov kabilinden meydana getirilen birlikte ankete de toprak verildi.

Buna göre, İngiliz halkının yüzdelik 25,9'u, Müslümanlara dirlik menfi görüşler taşıyor. Listenin başlangıcında ise yüzdelik 44,6'yla Romanlar ve İrlandalı seyyah topluluklar toprak alıyor.

Katılımcıların yüzdelik 9,9'u Müslümanlara dirlik "çok olumsuz" hissederken, bu nicelik Yahudilere dirlik yüzdelik 8,5, siyahilere dirlik 6,4 ve öbür milletlerden beyazlara dirlik yüzdelik 8,4 kendisine öne çıkıyor.

İslamofobik düşünce en aşırı yaşlılar, işçiler, erkekler, Brexit yanlıları ve Başbakan Boris Johnson yönetimindeki Muhafazakar Parti destekçileri ortada görülüyor. Orta ve yukarı dershane cümle grupları çalışanları da Müslümanlar ve İslami inançlara dirlik önyargı taşıyor.

Katılımcıların 26,5'i ülkede "şeriatla yönetilen belli yerlerin bulunmuş yer aldığı ve gayrimüslimlerin buralara girmesinin haram olduğunu" anlatım ediyor.

Yüzde 36,3'ü de İslam'ın İngiliz dirim biçimini gözdağı ettiğine inanıyor, bu şahısların iri çoğunluğunu Brexit yanlıları ve Muhafazakar Parti destekçileri oluşturuyor.

Araştırmayı eden ekibin başkanı Birmingham Üniversitesi'nden Dr. Stephen Jones, "İslam'a ve Müslümanlara müteveccih önyargı, sadece ırkçılığın nice biçiminden aşırı elan münteşir olmakla kalmıyor bire birlikte sürede elan varlıklı ve dobra eğitimliler ortada da bu önyargının elan münteşir yer aldığı görülüyor." dedi.

Raporda, İslamofobi gerçeğinin hükümet, amme kurumları ve ahali kabilinden ikrar edilmesi ve probleminin çözümü düşüncesince adımlar atılması tavsiyesinde bulunuldu.

Rapor, Müslüman icra vekili Nusrat Ghani'nin "Müslümanlığı" zımnında görevden alındığını söylemesinin arkası sıra geldi.

Ghani'nin iddiaları, Muhafazakar Parti'deki İslamofobi iddialarını baştan gündeme getirmiş ve Başbakan Johnson mevzunun araştırılması buyruğu vermişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?