Sağlık

Randevuya gelmeme oranı yüzde 10’lara kadar düştü

Ankara Bilkent kent Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, “Randevuya gelmeme oranı yüzde 10'lara kadar düştü” dedi.

Randevuya gelmeme oranı yüzde 10’lara kadar düştü
19-01-2023 17:10

Ankara Bilkent kent Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, Bilkent kent Hastanesinde 2022 senesinde maruz fariza ve bu sene içinde yapılması planlanan icraat üzerine açıklamalarda bulundu.

Surel, 2022 yılının kendileri düşüncesince baş döndürücü güzel geçtiğini tabir ederek, “Pandemi, örgen nakli süreçlerine ay balta vuran müşterek şeydi ve kılıç kasıntı adına pandemiye karşın bitmeme ettik. Dört solid örgen naklini fail yegane amme hastanesiyiz. Şükürler olsun, pandemiye karşın bitmeme ettirdiğimiz rakamların baş döndürücü adına çıktık. 400'e benzeyen örgen nakli gerçekleşti. Bunun ½ si saydam tabaka nakli, küsurat bölümü solid organların nakillerinden oluşuyor. 40 yöresinde böbrek nakli, 20 yöresinde uykuluk nakli gerçekleştirdik. Diğer nakillerle bu arada 400 yöresinde aktarım yaptık. Hastanemiz 2022 yılı sebebi ile günde 30 bin bireyin gelip yoklama bulunduğu müşterek sayrılarevi ve bu 30 bin insandan kestirmece 750-800 insan değme güneş hastanemize yatıyor. Bunların yatabilmesi düşüncesince müşterek bu kadar hastamız da taburcu oluyor” niteleyerek konuştu.

“Yaklaşık 6 milyon yurttaş yoklama oldu”

Ankara Bilkent kent Hastanesinde geçtiğimiz sene kestirmece 6 milyon vatandaşın yoklama bulunduğunu tamlayan Surel, “Genel fiktif ile bakarsak Ankara'da hepsi müşterek kat uğramış. 6 milyon yoklama yaparken günde de 600-700 bandında cerrahi müdahale rakamlarına ulaştık. 300 yöresinde iç görüm yapıyoruz, 80 yöresinde anjiyografi yapıyoruz. Bizim görüntüleme ünitelerimizde günce bin 500 yöresinde ultrasonografi, gene bin 500 yöresinde tomografi yapılıyor. Her güneş 750-800 yöresinde MR çekiliyor. Bu insanımıza ve taşınmazlar dışından hastanemize kalifiye keyif hizmeti düşüncesince mevrut dört başı mamur evren yurttaşlarımıza sunduğumuz müşterek hizmet” değerlendirmesinde bulundu.

“Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz arsıulusal eşitlik belgesini aldı”

Uluslararası nitelik akreditasyonuna erbap olmanın anne görevlerinden birisi bulunduğunu tamlayan Surel, “Bununla ilişik mevzuat dönemini Sağlık Bakanlığı bitirdi ve nitelik eşitlik vesikası meydan kurumlarımızda Bakanlığımızın tanımladığı mükemmellik merkezlerinin oluşturulmasına ilişkin mevzuat yayınlandı. O nedenden dolayı anne amaçlarımızdan biri, arsıulusal nitelik akreditasyonunu Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının TÜSKA akreditasyonuyla maruz arsıulusal keyif akreditasyonu vesikası almaktı. Bunu da şükürler olsun 2022 senesinde başardık. Ankara Bilkent kent Hastanesi'nin önceki adına Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz arsıulusal eşitlik belgesini aldı” ifadelerini kullandı.

“Randevuya gelmeyen oranımız yüzde 10'lara kadar düştü”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kestirmece 2 aydır termin meydan vatandaşların muayeneye gitmemesinin doğurduğu neticelere ilgi çektiğini hatırlatan Surel, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

“Bakanımızın Gerek içtimai iletişim araçları üzerinden, ister iletişim araçları üstünden icra ettiği art dönüşlere, yurttaşlarımız baş döndürücü müspet yanıt verdi. Bizim yüzde 30-35'lerde randevuya gelmeyen oranımız varken bu yüzde 10'lara kadar düştü. Ancak Türkiye genelini düşündüğünüzde üstelik yüzde 10 baş döndürücü ağır müşterek rakam.”

Muhammed Musab Gümüşer - Gazi Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?