Ekonomi

PTT'nin 'elektrikli dağıtım araçları' Ankara'da işlev vermeye başladı

PTT AŞ Genel Müdürü Gülten, natür dostu elektrikli dağıtım araçlarını Ankara'da da kullanmaya başladıklarını belirterek, "Yüzde 100 elektrikli ve kullanılmamış karbon salınımlı araçlarla maruz hizmetimizi tamamı Türkiye'ye yaygınlaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

PTT'nin 'elektrikli dağıtım araçları' Ankara'da işlev vermeye başladı
26-11-2021 13:20
Ankara

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, AA muhabirine, Türkiye'nin en DOĞRU kurumlarından birisi bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ilişkin PTT AŞ'nin, yer dostu uygulamalarını yaygınlaştırmaya bitmeme ettiğini söyledi.

Odak noktası müşterilerine birinci sınıf işlev özgülemek bulunan firmanın elektrikli araçlarıyla kez ve kargo dağıtımında ehemmiyetli müşterek etap attığını tabir fail Gülten, hâlâ geçmiş İstanbul Adalar'da kullanılmaya başlanan bu vasıtaların Ankara'da da hizmete sunulduğunu bildirdi.

Gülten, geri işlev sektöründe araç teknolojisine fut söylemek şartıyla çalıştıklarını vurgulayarak, elektrikli dağıtım araçlarını yurt geneline yaygınlaştırmak istediklerini dile getirdi.

"Hızları saatte 55 kilometreye denli çıkabiliyor"

Ankara'da işlev vermeye başlamış bulunan 5 elektrikli dağıtım aracıyla iklim ve kavga kirliliğinin azaltılmasına da yardım sağlandığına dikkati çekici Gülten, şu şekilde konuştu:

"Enerji maliyeti açısından 7 büküm hâlâ aşkın kazanım sağlayan, yüzdelik 100 elektrikli ve bakir karbon salınımlı araçlarla sunulan hizmetimizi hepsi Türkiye'ye yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Yüzde 100 elektrikli motoru ve bakir karbon salınımıyla işlev veren, azami menzili 220 kilometre bulunan elektrikli dağıtım araçlarımız, ceninisakıt tahmil maliyetiyle de dikkati çekiyor. Toplam kapasitesi dü isim bulunan araçlar, 4 ila 9 saatlik müddette tahmil edilebiliyor."

Gülten, e-ticaret ve kargo taşımacılığında yer dostu acemi müşterek devri başlatan elektrikli dağıtım araçlarının ergonomik dizaynı sebebiyle en ters sokaklara denli girebildiğine ayraç ederek, 2 ayrımlı himmet moduna ehil olan, uygulama doldurma ve tahliye işlemleri yapılabilmesine olanak sağlayıcı bu vasıtaların hızının saatte 55 kilometreye denli çıkabildiğini kaydetti.

Yenilikçi ve natür dostu uygulamalarıyla kendini sonsuz geliştiren şirketin, teknolojiyi yakından strateji ettiğini ve hizmetlerini çevreye bulunan hassasiyetiyle sürdürmeyi hedeflediğini dile getiren Gülten, fiziki koşulları makul bulunan yerlerde elektrikli dağıtım araçlarını yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Gülten, 2030 yılına denli araç filolarının yüzdelik 40'ının elektrikli olmasını planladıkları bilgisini vererek, araç teknolojisindeki gelişime ilişkin adına bu rakamı rötuşlu edeceklerini anlattı.

Elektrikli dağıtım araçlarını Türkiye geneline yaygınlaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Gülten, araçları kullanacak personele hususi müşterek terbiye verildiğini bildirdi. Gülten, bahis konusu vasıtaların başta kent zarfında kullanıma makul bulunduğunu belirterek, "Ankara’da kullanmaya başladığımız natür dostu elektrikli dağıtım araçlarımızın ehemmiyetli özelliklerinden birisi de plakasının olması doğrusu araçlarımızın trafiğe çıkacak yetkisi var." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?